x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanţa: 40 de unităţi de învăţământ, închise din cauza viscolului

Constanţa: 40 de unităţi de învăţământ, închise din cauza viscolului

08 Feb 2010   •   00:00

Aproximativ 40 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa au fost închise, luni, din cauza viscolului puternic, iar în alte aproape 20 de şcoli a fost redusă durata cursurilor.

Astfel, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, din cauza viscolului şi a zăpezii, care a îngreunat accesul elevilor către şcoli, directorii de la aproximativ 40 de unităţi de învăţământ au decis închiderea acestora pentru ziua de luni.

Este vorba despre şcolile din Aliman, Costineşti, Deleni, Dobromir, Dorobanţu, Fântânele, Ivrinezu Mic şi Ivrinezu Mare, Izvoru Mare, Mioriţa, Murfatlar, Lumina, Năvodari, Nisipari, Oituz, Piatra, Poarta Albă, General Scărişoreanu, Sibioara, Siminoc, Urluia, Valea Dacilor, Vânători, Viişoara şi Zorile. De asemenea, au fost suspendate cursurile şi la Colegiul "Dobrogea" din Castelu, Liceul Teoretic Negru-Vodă, Grupurile Şcolare din Cobadin, Hârşova şi Topăraisar, precum şi Şcolile de Arte şi Meserii din Corbu, Dunăreni, Istria, Mihai Viteazu, Peştera şi Nicolae Bălcescu.

În plus, la alte aproape 20 de unităţi de învăţământ din judeţ a fost luată decizia de reducere a duratei cursurilor pentru ziua de luni.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar precizează că ziua pierdută va fi recuperată până la sfârşitul anului şcolar, cu parcurgerea integrală a programei şcolare.

În urma instituirii codului galben în judeţul Constanţa, poliţiştii le recomandă şoferilor să nu părăsească municipiul Constanţa sau localităţile judeţului decât dacă este absolut necesar şi numai în condiţiile echipării autoturismului în mod corespunzător: anvelope de iarnă, lanţuri, lopată, sac cu nisip.

×
Subiecte în articol: observator