x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanţa. Alimentarea cu energie electrica, întreruptă în 27 de localităţi din judeţ

Constanţa. Alimentarea cu energie electrica, întreruptă în 27 de localităţi din judeţ

08 Ian 2017   •   10:30
Constanţa. Alimentarea cu energie electrica, întreruptă în 27 de localităţi din judeţ

Un număr de 27 de localităţi din judeţul Constanţa încă nu aveau curent electric duminică dimineaţa la ora 8:00, potrivit unui comunicat al E-Distribuţie Dobrogea, remis AGERPRES.

Astfel, în judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune şi au rămas nealimentate 7 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 17 linii de medie tensiune parţial şi 118 posturi de transformare, fiind afectate total sau parţial 27 localităţi (Culmea Nouă, Baraganu, Potîrniche, Moviliţa, Peştera, Izvoru, Veteranu, Albeşti, Tătaru, Comana, Viroagă, Cerchezu, Măgura, Căscioarele, Furnică, Olteni, Dumbrăveni, Castelu, Vârtop, Mereni, Ciobăniţa, Osmancea, Independenţa, Fântână Mare, Cotu Văii, Comana, Orzaru).

În municipiul Constanţa se înregistrează deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine, precizează distribuitorul de energie.

Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod roşu de ninsori şi viscol puternic) cu intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundenţă, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero, urmat de cod portocaliu şi ulterior de cod galben de vânt şi zăpezi, au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Dobrogea.

"Pe parcursul nopţii trecute, echipe mixte E-Distribuţie Dobrogea şi ale Ministerului Apărării Naţionale ce au asigurat utilaje speciale pentru deblocarea cailor de acces către zonele izolate, au lucrat în teren în condiţii de meteorologice deosebite, cu temperaturi extreme de - 20 grade Celsius pentru a detecta defectele din instalaţiile şi reţelele electrice avariate. Se continuă eforturile pentru realimentarea tuturor consumatorilor şi restabilirea normalităţii în furnizarea cu energie electrică, în teren fiind la acesta ora un număr de 93 de echipe de intervenţii", se mai arată în comunicat.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupţi, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor că urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

Sursa - AGERPRES

×