x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanţa, creştere de 27%. Timişoara, plus 16%. Bucureşti, avans de 2%. Piaţa terenurilor pentru case se revigorează

Constanţa, creştere de 27%. Timişoara, plus 16%. Bucureşti, avans de 2%. Piaţa terenurilor pentru case se revigorează

de Alina Botezatu    |    22 Apr 2015   •   23:05
Constanţa, creştere de 27%. Timişoara, plus 16%. Bucureşti, avans de 2%. Piaţa terenurilor pentru case se revigorează

Cererea de terenuri a crescut semnificativ în ultimul an. Cele mai căutate sunt, în continuare, loturile cu suprafeţe între 500 şi 1.000 mp.

Interesul pentru terenurile din marile oraşe a crescut cu procente între 18%, la Braşov, şi 183%, la Iaşi, în ultimele 12 luni, conform Imobiliare.ro. Cel mai mult se caută cele intravilane pentru case. “Practic, după cinci ani de secetă pe acest segment, asistăm la o revigorare sănătoasă. Preţurile din zonele centrale sunt prohibitive pentru cumpărătorul mediu. Sunt vizate cartierele periferice şi localităţile învecinate marilor oraşe”, a spus Daniel Crainic, director de marketing la Imobiliare.ro.

În ultimul an, preţurile terenurilor cerute de vânzători au crescut cu 2%, în Bucureşti, cu 10%, la Cluj-Napoca, cu 16%, la Timişoara, şi cu 27%, la Constanţa, au rămas aproximativ aceleaşi la Iaşi şi s-au redus cu 11% la Braşov.

×