x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanţa / Echipajul navei Aria 1 a intrat în grevă

Constanţa / Echipajul navei Aria 1 a intrat în grevă

04 Mar 2009   •   00:00

Echipajul de pe o navă aflată în portul Constanţa Sud - Agigea a intrat, miercuri, în grevă, în semn de protest după ce marinarii nu şi-au mai primit salariile de aproximativ cinci luni.



Potrivit reprezentantului Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF) pentru România, Adrian Mihălcioiu, echipajul navei "Aria 1", sub pavilion Siera Leone, format din trei marinari ruşi şi opt ucraineni, a încetat lucru, aceştia fiind nemulţumiţi de faptul că armatorul, o firmă din Rusia, le datorează aproximativ 62.000 de euro, prin neplata drepturilor salariale din ultimele cinici luni. "Marinarii au declarat că ţin nava blocată în port şi că nu fac nici o operaţiune sau manevră până când nu-şi primesc banii, iar noi am încercat să luăm legătura cu armatorul vasului, dar acesta nu poate fi contactat", a declarat liderul sindical, citat de Agerpres.

"Aria 1" este o navă autopropulsată, care face legătura, pe Dunăre, între Portul Mohacs, din Ungaria, şi Portul Constanţa Sud - Agigea, iar vasul încărcat cu porumb a ajuns la Constanţa marţi şi ar fi trebuit ca miercuri la prânz să intre în operaţiuni de descărcare. Acesta este al doilea caz de navigatori neplătiţi de armator cu care reprezentantul ITF pentru România s-a confruntat în această săptămână după ce, luni, 11 marinari turci au protestat şi ei pentru neplata salariilor, pe o navă în portul Constanţa.

×
Subiecte în articol: romania