x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanta - Falsificator de carduri, cu tata colonel jandarm

Constanta - Falsificator de carduri, cu tata colonel jandarm

09 Ian 2005   •   00:00

Mai multi membri ai unei retele de falsificatori de carduri bancare au fost retinuti, la sfarsitul saptamanii trecute, de ofiterii de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate Constanta.

Reteaua, formata din studenti, au dat "tunuri" prin Internet in valoare de cateva sute de mii de dolari unor cetateni din Europa si Statele Unite ale Americii. Patru dintre escroci au fost identificati si prinsi cu ajutorul "mascatilor" de la DIAS, anchetatorii perchezitionand mai multe locuinte de pe raza municipiului Constanta. Aici, politistii au gasit mai multe carduri in alb, carti de credit falsificate, calculatoare si dischete.

Membrii retelei sunt tineri care provin din familii instarite. Unul dintre ei este fiul unui colonel de la Jandarmerie, iar altul este fiul unui patron al unei firme de shipping. Cei doi sunt cercetati in stare de libertate, avand interdictie de a parasi localitatea.

Ei sunt acuzati de frauda electronica, detinere si utilizare de instrumente electronice de credit falsificate. (Ion Alexandru)

RECIDIVA
Unul dintre liderii grupului detinea la domiciliu serverul care distribuia informatii catre alte terminale. De la acelasi server, au mai fost date alte "tepe" prin operatiuni prin intermediul Bank of America, elemente care au constituit un alt dosar de urmarire penala. Anchetatorii sustin ca reteaua era urmarita din luna octombrie. Escrocii reuseau sa fure codul secret al cartilor de credit, pe care il imprimau pe carduri noi si scoteau ulterior banii din bancomatele constantene.

×
Subiecte în articol: observator