x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constantin Boşcodeală, CONDAMNAT la cinci ani de închisoare cu executare

Constantin Boşcodeală, CONDAMNAT la cinci ani de închisoare cu executare

10 Feb 2015   •   15:33
Constantin Boşcodeală, CONDAMNAT la cinci ani de închisoare cu executare

Primarul municipiului Buzăului, Constantin Boșcodeală, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Brașov la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Gloria". Instanța l-a condamnat pentru două infracțiuni de abuz în serviciu și l-a achitat pentru cea de-a treia infracțiune pentru care a fost trimis în judecată de DNA. Sentința nu este însă definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel.

Primarul Boșcodeală a declarat, la scurt timp după aflarea deciziei, pentru Agerpres, că "sentința este nedreaptă" și că va face apel la Curtea de Apel Brașov.

În vara lui 2013, primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. În rechizitoriu se preciza că, în perioada 2002-2008, edilul ar fi acordat ilegal societății care deținea echipa de fotbal Gloria Buzău cinci milioane de lei, din bugetul local, și că a asigurat folosința gratuită a complexului sportiv, încălcând prevederile legislației în vigoare.

×
Subiecte în articol: constantin boscodeala