x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consulul Frantei, reclamat la PNA

Consulul Frantei, reclamat la PNA

02 Iun 2004   •   00:00

Consulul onorific al Frantei la Brasov va fi reclamat la PNA, pentru mai multe presupuse ilegalitati savarsite acum trei ani prin firma pe care o controla.

LAVINIA SARAMET

Intreg scandalul a inceput in anul 2000, cand la Brasov a aparut societatea Caldorom SRL. Aceasta a luat in administrare cateva puncte termice din cartierul Astra, la care erau racordate 28 de asociatii de proprietari. A fost semnat un contract intre regia locala Termo si societatea Caldorom. Firma era administrata de Roger Lapis, devenit ulterior consul onorific al Frantei la Brasov. Dupa numai trei luni de activitate, fosta Regie Termo a dat in judecata societatea Caldorom. Intr-un final, facand un bilant al pagubelor, conducerea RA Termo a cerut in instanta rezilierea contractului cu societatea Caldorom. Dupa 30 ianuarie 2001, cand contractul s-a reziliat, printr-o hotarare irevocabila a Curtii Supreme de Justitie, Roger Lapis a continuat sa le ia banii oamenilor, cerandu-le un pret mai mic decat Termo, fara sa le ofere insa nimic in schimb. La data de 13 mai 2001, societatea Caldorom a fost obligata sa predea punctele termice care faceau obiectul contractului cu RA Termo, cu ajutorul executorului judecatoresc. Foarte curand, societatea Caldorom a fost lichidata judiciar", spune consilierul local Sorin Grigorescu.

E o greseala diplomatica

In replica la acuzatiile lansate impotriva sa, consulul onorific Roger Lapis sustine ca se va adresa organelor juridice si diplomatice in masura sa reglementeze astfel de dispute. "Atacul indreptat impotriva unui consul onorific este o greseala diplomatica grava, pentru care ma voi adresa oficial Ambasadei Frantei la Bucuresti si reprezentantilor Comisiei Europene", spune Roger Lapis.

×
Subiecte în articol: observator