x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contrabanda - Inca o captura mare de tigari la frontiera

Contrabanda - Inca o captura mare de tigari la frontiera

09 Dec 2004   •   00:00

Politistii de frontiera si vamesii au facut o noua captura de tigari de contrabanda, la o saptamana dupa ce autoritatile romane au confiscat tigari de peste un milion de euro.

Tigarile descoperite de aceasta data urmau sa iasa din tara pe la Vama Nadlac, judetul Arad, si trebuiau sa ajunga in Franta. Ieri-dimineata, in vama, pe sensul de iesire, s-a prezentat un automarfar, la volanul caruia se afla un cetatean roman in varsta de 37 de ani. Vamesii au verificat documentele, din care reiesea ca in automarfar ar fi trebuit sa existe o incarcatura de schimbatori de ioni pe baza de polimeri, marfa care provenea de la o societate comerciala cu sediul in Brasov si care avea drept destinatar o firma din Sua, via Franta.

DESCOPERIRE. Politistilor de frontiera li s-a parut suspect comportamentul soferului, motiv pentru care au decis sa controleze incarcatura. Ei au descoperit 9.200 de pachete de tigari netimbrate, a caror valoare pe piata externa depaseste 1,4 miliarde de lei. Tigarile au fost confiscate, soferul s-a ales cu dosar penal, iar cazul a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Arad. (Ion Alexandru)

×
Subiecte în articol: observator