x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contrabandişti de ţigări, prinşi după o urmărire în care s-au tras focuri de armă

Contrabandişti de ţigări, prinşi după o urmărire în care s-au tras focuri de armă

de Mediafax    |    18 Sep 2011   •   12:47

Doi barbati din Siret au fost prinsi, sambata seara, de politistii de frontiera suceveni, care au fost nevoiti sa traga mai multe focuri de avertizare dupa ce contrabandistii au incercat sa fuga, abandonand un microbuz incarcat cu aproape 100.000 de pachete cu tigari.

Potrivit Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Suceava, politistii de frontiera au descoperit un grup de persoane care mergea dinspre Ucraina spre Romania, acestea fiind somate verbal sa se opreasca, insa au ignorat avertismentul si au incercat sa fuga.

Politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de arma in plan vertical. Oamenii legii au reusit sa prinda doi barbati.

In zona unde au fost prinsi cei doi barbati, in varsta de 22 si 28 de ani, din orasul Siret, a fost descoperit un microbuz incarcat cu doua sute de baxuri ce contineau aproximativ 100.000 de pachete cu tigari, de diferite marci, provenite din Ucraina si Republica Moldova.

Cei doi barbati sunt cercetati pentru contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 900.000 de lei, a fost confiscata.

Totodata, microbuzul in valoare de 3.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul SPF Siret.

Tot sambata seara, in zona SPF Siret, politistii de frontiera au observat un grup de persoane, pe care le-au somat verbal sa se opreasca, insa doua dintre acestea au ignorat avertismentul si au fugit in Ucraina, in timp ce o a treia persoana, un cetatean roman de 64 de ani din localitatea suceveana Climauti, a fost retinuta.

In zona unde a fost prins suceveanul au fost descoperite doua baxuri cu 1.000 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana. Barbatul este cercetat pentru contrabanda, iar tigarile au fost confiscate.

Politistii de frontiera suceveni au informat si autoritatile de frontiera ucrainene pentru cercetarea in comun a acestor cazuri.

×