x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contract... nesănătos oferit de Nuclearelectrica

Contract... nesănătos oferit de Nuclearelectrica

de Cristian Anton    |    20 Apr 2016   •   10:35
Contract... nesănătos oferit de Nuclearelectrica
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR

Nuclearelectrica a cumpărat servicii medicale pentru angajaţii săi de aproape 9,2 milioane lei, dar contractul poate fi considerat ciudat dacă ţinem cont de faptul că unul din administratorii societăţii de stat a fost, pentru o lungă perioadă de timp, chiar şeful firmei care a câştigat licitaţia.

Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) SA a atribuit pe 06.04.2016 un contract în valoare de 9.180.500 lei, fără TVA, pentru achiziţia de servicii medicale destinate personalului său, beneficiar fiind Centrul Medical Unirea SRL Bucureşti. Firma deţine operatorul de servicii medicale private Regina Maria şi s-a zbătut să câştige deal-ul doar pentru a-l da mai departe, întrucât va subcontracta o parte în valoare de 8.646.792 lei. Asta şi pentru faptul că nu are puncte de lucru în Cernavodă şi Piteşti, unde se află centrala nucleară, respectiv fabrica de combustibil nuclear controlate de SNN. Interesant este faptul că unul din oficialii Nuclearelectrica, Sebastian Tcaciuc, s-a aflat la conducerea reţelei Regina Maria chiar înainte de cooptarea sa în board-ul SNN.

Contract cu dedicaţie ?

În vârstă de 40 de ani, Tcaciuc a fost între 2005 şi 2013 director de investiţii al Advent Internaţional, firma care a deţinut până recent Regina Maria, iar în perioada 2010- 2012 membru în Consiliul de Administraţie (CA) al reţelei de clinici. Din 2013, Sebastian Tcaciuc este în CA-ul Nuclearelectrica, iar în ianuarie 2016 a fost numit administrator şi la Romgaz. Anterior, Tcaciuc a mai fost membru neexecutiv în consiliile de administraţie ale CFR SA, Ceramica SA, Deutek SA, LaborMed Pharma SA şi Roma Plastik AS. Regina Maria, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa locală a serviciilor medicale private, cu afaceri de 55 milioane de euro în 2014, a fost preluată anul trecut de fondul de investiţii Mid Europa Partners.

 

Serviciile medicale pentru angajaţii Nuclearelectrica erau prestate până acum pentru fiecare punct de lucru în parte şi la preţuri mai mici. Angajaţii FCN Piteşti şi cei de la CNE Cernavodă se aflau în grija unor clinici locale.

 

2.000 este numărul angajaţilor de la Nuclearelectrica

 

×