x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contractele de salubrizare, ilegale

Contractele de salubrizare, ilegale

de Monica Andrei Capatos    |    30 Mai 2008   •   00:00
Contractele de salubrizare, ilegale

Contractele de prestare a serviciilor de salubritate în Capitală au fost prelungite cu încălcarea prevede­rilor legale în materia achi­ziţiilor publice, este verdictul dat de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), în urma unor controale la cele şase sectoare.



Contractele de prestare a serviciilor de salubritate în Capitală au fost prelungite cu încălcarea prevede­rilor legale în materia achi­ziţiilor publice, este verdictul dat de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), în urma unor controale la cele şase sectoare. Pînă în luna martie 2008, autorităţile locale erau obligate să reorganizeze serviciului public de salubrizare, cu atribuirea noilor contracte. Unul dintre exemplele date se referă la contractul încheiat la 10 ianuarie 1997, între Consiliul General al Bucureştiului, reprezentat de Primarul General Victor Ciorbea, şi SC RER-RWE ECOLOGIC SERVICE SA (REBU). Durata iniţială a acestui contract a fost stabilită pe o perioadă de 10 ani de la data semnării, cu drept de prelungire.

 

ILEGAL. “La data de 08.07.1999, Consiliul Gene­ral a emis hotărîrea 163 care prevedea reorganizarea serviciului public de salubritate, prin organizarea de licitaţii pentru sectoarele 2, 3 şi 6, iar pentru sectoarele 1,4 şi 5 activitatea în discuţie ur­mînd să fie prestată în continuare de către SC REBU SA. Ca urmare a acestei ho­tărîri, în cursul anului 1999 municipalitatea, în calitate de persoană juridică achizitoare, a încheiat contracte cu SC SUPERCOM SA (contractul nr. 1128/25.10.1999 privind prestarea seviciilor de salubritate în Sectorul 2 – pe o perioadă de 5 ani cu drept de prelungire), SC ROSAL SERVIS SRL (contractul nr. 24165/09.11.1999 privind prestarea seviciilor de salubritate în Sectorul 3 – pe o perioadă de 5 ani cu drept de prelungire) şi SC URBAN SA (contractul nr. 1153/01.11.1999 privind prestarea seviciilor de salubritate în Sectorul 6 – pe o perioadă de 5 ani cu drept de prelungire)”.

 
În concluzie, potrivit Autorităţii, primăriile sectoarelor 2, 3, 4, şi 6 aveau obligaţia de a înceta raporturile contractuale cu prestatorii de servicii la data expirării contractelor iniţiale şi de a organiza licitaţii în vederea atribuirii contractului de servicii de salubrizare.

×
Subiecte în articol: observator