x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contractul de închiriere a Peleşului, prelungit cu trei ani

Contractul de închiriere a Peleşului, prelungit cu trei ani

25 Feb 2010   •   00:00

În urma negocierii cu reprezentanţii Casei Regale s-a căzut de acord asupra prelungirii cu trei ani a contractului de inchiriere de către stat a Castelului Peleş, a declarat azi ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Hunor Kelemen.

"Noi am avut un mandat de la Guvern de a negocia cu Casa Regală pentru prelungirea contractului de închiriere. Săptămâna trecută a avut loc o a doua întâlnire cu reprezentanţii Casei Regale şi s-a căzut de acord că se va prelungi cu 3 ani contractul de închiriere. L-am anunţat în şedinţa de ieri (n.r. - miercuri) pe premier şi sper că în câteva zile vom semna contractul", a declarat ministrul Culturii, adăugând că atât Castelul, cât şi muzeul sunt în siguranţă.

La negocieri au participat şi cate un reprezentant de la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Finanţelor Publice.

Încă de la preluarea mandatului, Hunor Kelemen a precizat că MCPN nu exclude varianta achiziţionării castelului de către stat, însă Casa Regala nu a înaintat nicio notificare oficială în sensul vânzării edificiului. De altfel, în situaţia vânzarii Peleşului, statul român beneficiază de preempţiune.

×
Subiecte în articol: observator