x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contre pe Legea Educaţiei

Contre pe Legea Educaţiei

31 Oct 2010   •   00:00
Contre pe Legea Educaţiei

Legea Educaţiei, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, a provocat haos în rândul elevilor, studenţilor şi profesorilor care nu înţeleg câte examene vor avea de susţinut de acum înainte. Aceeaşi lege a provocat contre între foştii şi actualii oficiali din minister.



Legea Educaţiei, proaspăt asumată de Executivul condus de Emil Boc, este contestată de profesori şi foşti oficiali din minister.

"Atât profesorii, cât şi elevii vor trebui să dea veşnic un maldăr de examene. Numai pentru a trece de la clasa a IX-a la clasa a X-a, elevii trebuie să dea minim şapte examene", a declarat, la Antena3, Mihnea Costiniu, fost secretar în Ministerul Educaţiei.

Reprezentanţii ministerului Educaţiei sunt însă de altă părere. "În noua lege, există doar două examene. Este vorba de examenul de la finalul clasei a IX-a şi examenul naţional de Bacalaureat. Restul evaluărilor au o cu totul altă dimensiune decât cea a unui examen naţional", a spus Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Opoziţia a depus o nouă moţiune de cenzură, a şasea. Parlamentarii îi reproşează guvernului boc faptul că şi-a asumat  răspunderea pe un text aflat încă în proceduri parlamentare.

Noua moţiune de cenzură se intitulează "Legea educaţiei naţionale - o lege anti-educaţie şi anti-românească" şi a fost semnată de 137 de parlamentari. Pentru adoptarea documentului sunt necesare 236 de voturi.

×
Subiecte în articol: observator