x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Control - Directorul de la Spitalul Bagdasar a fost suspendat

Control - Directorul de la Spitalul Bagdasar a fost suspendat

06 Oct 2004   •   00:00

Controlul efectuat de comisia desemnata de Ministerul Sanatatii (MS) a confirmat existenta la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti a unor focare de infectie intraspitaliceasca.

MAGDA MARINCOVICI

Din cauza acestor infectii, intre 16 si 24 august, la acest spital s-au inregistrat patru cazuri de meningita acuta cu bacilul piocianic, dintre care trei s-au soldat cu decese. Din verificarea registrului de la laboratorul de microbiologie a reiesit ca, in perioada iunie-septembrie 2004, au fost constatate alte 74 cazuri de infectii cu bacil piocianic, care insa au reactionat la tratamentul aplicat.

In urma cu o saptamana, din proprie initiativa MS a declansat o ancheta la acest spital. Decizia a fost luata dupa ce Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DESMB) a informat MS asupra posibilitatii evolutiei unei infectii intraspitalicesti care a condus la decesul a trei persoane infectate cu bacilul piocianic.

"I se poate imputa in mod clar conducerii spitalului responsabilitatea unui management defectuos la nivelul focarului de infectie nozocomiala. Au fost mai multi pasi pe care legislatia si normele sanitare in vigoare le prevede si nu au fost respectati. E motivul pentru care am dispus luarea celor mai dure sanctiuni impotriva conducerii unui spital", a declarat ministrul Branzan.

SANCTIUNI

Ministrul Sanatatii, Ovidiu Branzan, a anuntat ca la propunerea membrilor comisiei de control a dispus suspendarea din calitatea de director general al spitalului a prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea si incetarea disciplinara a raporturilor de munca cu spitalul a dr. Adina Cotiga, medicul epidemiolog. De asemenea, s-au mai propus sactiuni pecuniare pentru dr. Ioana Marcu, seful radiologiei, Ana Mares, asistent sef, si Fery Stoica, director general adjunct medical. Comisia MS a sesizat DSPM Bucuresti in cazul dr. Velea Laurentia, medic primar epidemiolog in cadrul DSPMB.
×
Subiecte în articol: observator