x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conturile de la Primăria lui Vanghelie, blocate de Prefectură

Conturile de la Primăria lui Vanghelie, blocate de Prefectură

08 Sep 2010   •   00:00

Conturile Primăriei Sectorului 5 au fost blocate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti.

Decizia a fost luată pentru că instituţia nu a comunicat Prefecturii, în termen legal, hotărârile luate de consilierii locali pe 16 august, atunci când s-a rectificat bugetul şi s-a stabilit noua structură organizatorică.

Astfel, printr-un comunicat emis de prefectul Capitalei, Cristian Atănăsoaei, acesta spune că instituţia pe care o conduce nu a putut verifica legalitatea deciziilor luate de aleşii locali, iar Direcţia Generală de Finanţe Publice n-a putut să verifice încadrarea în sumele alocate cheltuielilor de personal, potrivit prevederilor OUG 63/2010.

"Din păcate, lipsa de profesionalism a reprezentanţilor Primăriei Sectorului 5 va afecta, printre altele, şi angajaţii acestei instituţii, care riscă astfel să primească cu întârziere salariile. Voi insista în continuare pentru comunicarea de urgenţă a hotărârilor pentru a debloca situaţia", a declarat prefectul.

Conturile Primăriei vor fi deblocate atunci când hotărârile vor ajunge pe masa prefectului şi vor fi analizate. În replică, edilul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a spus că hotărârile Consiliului Local respectă legislaţia. 

×