x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copii infectaţi cu Rotavirus într-un spital din Slobozia

Copii infectaţi cu Rotavirus într-un spital din Slobozia

10 Ian 2011   •   12:23

Patru copii internaţi la Spitalul Judeţean din Slobozia au fost transportaţi, luni, la un spital din Capitală, după ce ar fi contactat un virus, iar secţia de pediatrie a unităţii medicale din Slobozia a intrat în carantină. Cinci copii care erau internaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Slobozia s-au infectat cu Rotavirus.

Patru dintre copii, care erau în stare mai gravă, vor fi transferaţi, luni, la o unitate medicală din Capitală, cel mai probabil Institutul "Matei Balş".

De asemenea, secţia de pediatrie a unităţii medicale din Slobozia a intrat în carantină.

MS cere DSP o anchetă epidemiologică în cazul infecţiei cu Rotavirus de la Spitalul din Slobozia

Ministerul Sănătăţii (MS) a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ialomiţa o anchetă epidemiologică la Spitalul din Slobozia, după ce mai mulţi copii au fost depistaţi cu Rotavirus, context în care Secţia Secţia de Pediatrie a fost închisă. Prin ancheta epidemiologică urmează să se stabilească dacă virusul a fost adus de către unul dintre copii în spital sau dacă este vorba de o infecţie intraspitalicească, a declarat purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore.

Din primele date furnizate de către conducerea DSP, Secţia de pediatrie a fost închisă pentru dezinfecţie după identificarea acestui focar, a spus Oana Grigore.

La Spitalul din Slobozia au fost înregistrate, din noiembrie 2010, 20 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti, care nu au fost raportate, motiv pentru care s-a decis limitarea accesului în Secţia de pediatrie şi dezinfecţia corectă, a declarat, luni, Geza Molnar, consilierul ministrului Sănătăţii.

Potrivit lui Geza Molnar, la Spitalul din Slobozia au fost în noiembrie, trei cazuri de infecţii intraspitaliceşti, în decembrie şase, iar în ianuarie - până luni, inclusiv - au fost 11 astfel de situaţii.

"Aceste cazuri nu au fost raportate, ci au fost ascunse. De aceea s-a cerut limitarea accesului şi dezinfecţia Secţiei de Pediatrie", a precizat consilierul ministrului Sănătăţii.

Acesta a explicat că infecţia cu Rotaviorus se transmite din cauza lipsei totale de igienă, de cele mai multe ori în comunităţile de copii sub cinci ani, dar poate apărea şi la cei mai mari.

Aceste boli transmise de Rotavirus, care este un enterovirus, pot fi evitate dacă se păstrează o igienă riguroasă, de la spălatul mâinilor până la dezinfectarea spaţiilor în care convieţuiesc comunităţi de copii.

"Mă refer la mediul familial, unde sunt mai mulţi copii mici, la spitale, la creşe", a precizat Geza Molnar.

Potrivit acestuia, copiii infectaţi au fost aduşi la Institutul "Matei Balş", fiind în stare bună.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ialomiţa a declanşat, luni, o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean din Slobozia, după ce cinci copii internaţi în această unitate medicală au fost depistaţi cu Rotavirus.

"Sunt cinci copii infectaţi cu Rotavirus şi urmează să stabilim dacă acest virus a fost luat din spital. Am trimis la faţa locului o echipă de medici care împreună cu reprezentanţii Secţiei de Pediatrie a spitalului efectuează o anchetă epidemiologică. Am luat măsura închiderii secţiei de pediatrie, care se află în carantină şi urmează să fie luate măsuri de dezinfecţie", a declarat, luni, Dan Noel, directorul executiv al DSP Ialomiţa.

×