x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copii români, IT-işti geniali

Copii români, IT-işti geniali

de Diana Scarlat    |    01 Feb 2010   •   00:00



Elevii români care au câştigat locul I la categoria informatică - soft educaţional şi utilitar la Festivalul Internaţional de Matematică şi Informatică, desfăşurat la Piatra Neamţ, au fost premiaţi sâmbătă.

"Gulagul românesc", o platformă educaţională destinată cunoaşterii istoriei românilor, a câştigat locului I la secţiunea informati­că - soft educaţional şi utilitar. Softul a fost realizat de Anisia Ionuţ şi Păduraru Alexandru, elevi ai Colegiului Naţional de Informatică Piatra Neamţ.

Premiul a fost împărţit cu "NeurosLabs", un soft în domeniul psihologiei, creat de elevul Budişteanu Ionuţ Alexandru de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Râmnicu-Vâlcea. Meritele deosebite ale acestor tineri vor fi răsplătite de Fundaţia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României cu premii în bani. "În acest mod, fundaţia îşi propune să încurajeze şi să susţină performanţele şi creativitatea tinerilor care, prin munca şi talentul lor, cu ajutorul softurilor create, vor contribui la eficientizarea şi interacti­vitatea procesului educativ", declară reprezentanţii fundaţiei.

CEI MAI BUNI

Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc sâmbătă, 30 ianuarie, la Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ. Festivalul Internaţional de Matematică şi Informatică de la Piatra Neamţ este recunoscut ca unul dintre cele mai importante concursuri în domeniul informaticii şi matematicii. Evenimentul, organizat de Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ, în parteneriat cu Comisia Naţională a României pentru UNESCO, Microsoft România, Consiliul Judeţean Neamţ, Primăria municipiului Piatra Neamţ şi Fundaţia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României, a reunit în acest an elevi şi profesori din 11 state europene. Au participat echipe din România, Bulgaria, Estonia, Lituania, Germania, Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia şi Ucraina. Timp de o săptămână, au participat la concursurile de matematică şi informatică, secţiunile programare şi soft tineri cu vârste cuprinse între
14 şi 18 ani, însoţiţi de profesori.

×
Subiecte în articol: scoala