x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copilul tău se transformă într-un mic războinic? Află cum să gestionezi problema agresivităţii

Copilul tău se transformă într-un mic războinic? Află cum să gestionezi problema agresivităţii

02 Oct 2012   •   09:48
Copilul tău se transformă într-un mic războinic? Află cum să gestionezi problema agresivităţii

Copilul tău a dobândit dintr-o dată o atitudine agresivă şi nu îţi explici de unde vin sentimentele lui "războinice"? Poate ar trebui, ca părinte, să fii mai atent la desenele animate sau filmele pe care le urmăreşte, chiar dacă acestea sunt difuzate de canale pentru copii.

Nu o dată părinţii şi bunicii se trezesc că, deşi sunt foarte atenţi la ce spun şi cum se comportă în faţa celor mici, aceştia dobândesc dintr-o dată un limbaj violent, sau chiar relativ obscen, şi o atitudine agresivă faţă de adulţii din jurul lor sau de alţi copii. Poate că mulţi nu dau atenţia cuvenită acestor comportamente apărute de nicăieri, orbiţi de bucuria de a-şi vedea odorul că a învăţat cuvinte şi expresii noi, însă cu siguranţă lucrurile nu ar trebui lăsate aşa.

Dacă "pe vremuri" copiii aveau, de voie, de nevoie, acces limitat la televizor, iar despre calculator şi internet nici nu putea fi vorba, în ziua de azi cei mai mulţi dintre ei petrec ore în şir urmărind programele pentru copii, mai ales că părinţii sunt adesea prea ocupaţi pentru a-şi petrece timpul alături de ei.

O problemă ridicată adesea de specialişti este faptul că programele de divertisment destinate celor mici au tot mai puţin un rol educativ. Desenele animate moderne nu mai spun poveşti din care copiii să înveţe ceva şi chiar reprezentarea grafică este una departe de a educa simţul estetic. În plus, posturile tv pentru copii difuzează adesea seriale destinate mai degrabă adolescenţilor şi care declanşează la cei mici atitudini şi preocupări nepotrivite pentru vârsta lor.

Află de pe pe RTV.NET  CUM POŢI GESTIONA ACCESUL COPIILOR LA DESENELE ANIMATE ŞI LA JOCURILE VIOLENTE

×