x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teren de aproape un milion de lei, de vânzare la 75% din preţ, în zona Copou din Iaşi!

Teren de aproape un milion de lei, de vânzare la 75% din preţ, în zona Copou din Iaşi!

04 Aug 2015   •   17:10
Teren de aproape un milion de lei, de vânzare la 75% din preţ, în zona Copou din Iaşi!
Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

BRD Groupe Societe Generale scoate la licitaţie, pentru a doua oară, un teren de 3.500 metri pătraţi în zona Copou, în contul unui credit restant către BRD, contractat în 2007 de soţii Bogdan şi Ingrid Solcanu.

Banca vrea să-şi recupereze banii prin scoaterea la vânzare a unui teren de­ţinut de cei doi, în suprafaţă de 3.500 metri pătraţi, situat în intravilanul municipiului Iaşi, scrie ziaruldeiasi.ro.

Procedura executării silite în contul unor credite neplătite a devenit deja o obişnuinţă pentru Solcanu junior, fiul celui mai important politician al Iaşului de după Revoluţie, Ion Solcanu.

Fiul şi nora fostului lider PSD dato­rează către BRD suma de 259,640 euro, din care 230.727 euro reprezintă creditul restant şi 29.419 euro sunt dobânzile pena­lizatoare, la care se vor adăuga dobânzi, comisioane, penalităţi de întârziere, conform prevederilor titlurilor executorii, calculate până la achitarea integrală a debitului.


Bogdan Solcanu / ziaruldeiasi.ro

De asemenea, BRD trebuie să recupereze de la soţii Bogdan şi Ingrid Solcanu alţi 21.620 lei, reprezentând cheltuielile necesare procedurii de executare silită. În luna februarie a acestui an BRD a obţinut în instanţă investirea cu formulă executorie a contractului de credit acordat soţilor Sol­canu în iulie 2007.

Teren de aproape un milion de lei, la 75% din preţ

Aflată în Copou, pe strada Viticultori, proprietatea scoasă spre valorificare este compusă din trei loturi, cea mai mare fiind în suprafaţă de 2.505 mp iar celelalte de 770, respectiv 224 mp. Imobilul este înscris în Cartea Funciară nr. 64252 a localităţii Iaşi, având număr cadastral 12776/2/2/2, conform raportului de expertiză întocmit de expertul imobiliar ing. Liliean Lazăr. Po­trivit publicaţiei de vânzare imobiliară redactată de executorul judecătoresc Cătălin Chiriac, licitaţia va avea loc pe 28 august 2015 la sediul acestuia din incinta Casei Cărţii, de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 67.

În urma expertizei a reieşit că valoarea de piaţă a terenului este de 927.000 lei. Deoarece la prima încercare de valorificare, din urmă cu o lună, nu s-a prezentat niciun ofertant, la licitaţia de pe 28 august a fost stabilit un preţ de pornire de 695.250 lei, reprezentând 75% din preţul de pornire al primei licitaţii.

„Dacă nu se obţine preţul de începere a licitaţiei şi există cel puţin 2 licitatori, la acest termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preţ oferit, dar nu mai puţin de 30% din preţul de pornire al primei licitaţii. Vânzarea se va putea face chiar dacă există o singură persoană care oferă preţul de la care începe licitaţia“, se indică în publicaţia de vânzare. Termenul limită pentru depunerea ofertei de cum­pă­rare, însoţită de dovada consemnării cauţiunii, reprezentând 10% din preţul de începere a licitaţiei, este ziua premergătoare sedinţei de valorificare. Ofertele de cumpărare cel puţin egale cu preţul de începere al licitaţiei pot fi depuse inclusiv pe 28 august, se mai arată în anunţul de vânzare.

Problemele fiului fostului senator cu BRD au început în urmă cu trei ani. În 2012, banca a început procedurile de executare silită a acestuia din cauza mai multor contracte de credit şi de garanţie mobiliară garantată care nu au fost achitate. În iulie 2013, BRD a scos la licitaţie apartamentul soţilor Bogdan şi Ingrid Solcanu situat pe strada Arcu, la parterul unui bloc. Locuinţa respectivă avea două camere şi o suprafaţă utilă de 59 de metri pătraţi, iar preţul de începere al licitaţiei a fost la acea dată de 262.633 lei, fără TVA. Ulterior, după cum ne-a declarat în luna aprilie a acestui an fostul senator PSD Ion Solcanu, apartamentul şi-a găsit şi cumpărător.

La finele lui 2014, o altă bancă le declara „război“ lui Bogdan şi Ingrid Solcanu. De această dată cei doi erau executaţi silit de către Banca Comercială Română (BCR) din cauza unei datorii de peste 240.000 euro, la care se adăugau cheltuielile de executare. În contul acestui debit erau scoase la vânzare opt loturi de teren arabil deţinute de cei doi în extravilanul comunei Miroslava.


×
Subiecte în articol: copou iasi licitatie BRD solcanu de vanzare