x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Corâci: Franks a comparat România cu un mineralier ruginit

Corâci: Franks a comparat România cu un mineralier ruginit

26 Ian 2011   •   14:57
Corâci: Franks a comparat România cu un mineralier ruginit
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Jeffrey Franks a glumit, astăzi, comparând România cu un mineralier care în urmă cu doi ani era răsturnat, iar în prezent ruginit, iar pentru viitor cu o şalupă ultraperformantă ca viteză, dar foarte mică, a spus preşedintele UGIR -1903, Cezar Corâci.

Corâci a spus că Jeffrey Franks a vrut să facă o glumă şi a arătat nişte poze prin care a vrut să sugereze trecutul, prezentul şi viitorul României, reprezentantul UGIR-1903 spunând că el a înţeles gluma, dar sindicatele nu.

Când şeful misiunii Fondului la Bucureşti a arătat pozele cu şalupa foarte performantă, dar foarte mică, sindicatele au apreciat că nu vor încăpea toţi românii în ea şi "nu au gustat gluma", a spus Corâci.

Jeffrey Franks a mai făcut o glumă cu privire la România spunând că este un pacient stabilizat, dar că nu dă semne vitale, ceea ce înseamnă că nu există creştere.

"Absenţa creşterii economice este marea dezamăgire acum când ne apropiem de finalul acestui acord. La fel de adevărat este că reformele ar fi putut merge mai repede, însă chiar şi aşa au făcut ajustări foarte importante, s-au implementat politici corecte şi s-a revenit pe calea disciplinei fiscale", a declarat Franks în urmă cu o săptămână.

O misiune FMI - CE a început a şaptea evaluare a acordului stand-by, în care se va analiza îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 şi vor fi negociate condiţiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va încheia în data de 8 februarie.

×