x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Corespondentul pentru România al Deutsche Welle face plângere penală împotriva SRI, în cazul supravegherii informative a Jurnalului Naţional

Corespondentul pentru România al Deutsche Welle face plângere penală împotriva SRI, în cazul supravegherii informative a Jurnalului Naţional

17 Aug 2012   •   12:56
Corespondentul pentru România al Deutsche Welle face plângere penală împotriva SRI, în cazul supravegherii informative a Jurnalului Naţional

Corespondentul pentru Romania al postului de radio public german, Deutsche Welle, Anca Paduraru, a facut o plangere penala impotriva SRI, la Parchetul General, in cazul supravegherii informative efectuate in redactia Jurnalului National.

Redam mai jos plangerea:

Plangere Penala

Datele de identificare ale petitionarului

Subsemnata Paduraru Anca, domiciliata in Bucuresti, CNP 2(...), str (...), nr. telefon 021(...); 07(...) cu resedinta in Bucuresti, de profesie ziarist, corespondent DW Radio si International Security Network, prin prezentul memoriu va aduc la cunostiita urmatoarele:

Obiectul sesizarii

In fapt,

Reclam faptele penale ale conducerii Serviciului Roman de Informatii si ale angajatilor acestuia care au fost angrenati in operatiunea de supraveghere informativa a redactiei ziarului Jurnalul National.

SRI a recunoscut ca a comis fapta, prin comunicatul de presa facut public pe propria pagina de Internet, la http://www.sri.ro/subpagini/520/comunicat-de-presa.html.

Misiunea si functia legala SRI este cea de contra-spionaj. Angrenarea acestei institutii, aflate sub supravegherea legala si descarcarea bugetara a Parlamentului, dovedeste incalcarea grava a ordinii de drept in Romania, prin deturnarea activitatii legitime a acestei institutii, de aparare a Romaniei si romanilor de amenintarile externe, intr-o activitate de POLITIE POLITICA, indreptata impotriva propriilor cetateni ai tarii.
In acest sens, SRI a reprodus identic activitatea de politie politica a fostei Securitati comuniste.

In drept,
Conducerea si angajatii SRI au incalcat toate legile statului, incepand de la Constitutia tarii si continuand cu Codul penal si legile speciale care reglementeaza activitatea acestei institutii.

Va rog sa enumerati dvs., stimati procurori, ca profesionisti ai Dreptului, lunga lista a articolelor de lege care se aplica faptelor penale comise de SRI prin angajatii sai, fapte descrise mai sus.

De asemenea, mult stimati profesionisti ai Parchetului, va reamintesc pe aceasta cale ca faptele aduse la cunostinta publica de insasi institutia in cauza, adica SRI, sunt de natura sa provoace in mod imperativ autosesizarea dvs.

Faptul ca au trecut doua zile de la emiterea in spatiul public a acestei informatii fara ca dvs., procurorii Parchetului General, sa fi actionat in virtutea acestui mandat imperativ si faptul ca cititi aceasta plangere, venita din partea unui cetatean oarecare - adica eu, fara sa puteti face dovada unei autosesizari anterioare a dvs, este ea insasi o fapta penala.

A dvs.

Iar aici ma vad obligata sa il parafrazez pe dnul presedinte suspendat Traian Basescu: "asta nu e bine, doamnelor si domnilor procurori, nu e bine..."

Data: 17 august 2012

Va multumesc,

Anca Paduraru

PROCURORULUI GENERAL AL ROMANIEI
DOAMNA LAURA CORDUTA KOVESI

........

Anca Paduraru i-a informat, prin e-mail, si pe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso si pe comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding de plangerea penala pe care a facut-o, rugandu-i sa includa monitorizarea reactiei Parchetului General in acest caz in Mecanismul de Cooperare si Verificare in vigoare pentru Romania.

Anca Paduraru este ziarist din 1990, specializat in problematica politica si economica, si lucreaza in calitate de corespondent al presei straine la Bucuresti, din 1999, incepand cu The Associated Press, Transitions Online, Business New Europe, Haaretz. Din 2002 este corespondent pentru emisia in limba engleza a postului public de radio Deutsche Welle, care poate fi audiata, in Romania, pe Internet, lahttp://mediacenter.dw.de/english/audio/ . In 2004, Anca a primit The Press Freedom Award din partea organizatiei profesionale internationale Reporteri fara Frontiere. Articole ale Ancai puteti citi pe blogul ei, lahttp://romanianfreelancerap.blogspot.ro/

×