x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Corupţia din Vama Ploieşti: Băsescu a fost sesizat oficial

Corupţia din Vama Ploieşti: Băsescu a fost sesizat oficial

01 Mar 2011   •   13:47
Corupţia din Vama Ploieşti: Băsescu a fost sesizat oficial

154249-untitled-1.jpgFosta şefă a Vămii Ploieşti, Diana Severin, care l-a acuzat de corupţie pe Sorin Blejnar, a declarat, într-o conferinţă de presă, că a fost numită la conducerea instituţiei în urma a două concursuri pe care le-a câştigat.

Diana Severin susţine că se află în posesia unui document potrivit căruia Sorin Blejnar, Aurel Mătiuţ, şeful Regionalei Vamale Timiş, şi Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al şefului ANAF, se cunosc, măcar din 2004.

Diana Severin a sesizat organele competente, printre care şi Preşedinţia României, în atenţia directă a lui Traian Băsescu, dar spune că, la Administraţia Prezidenţială, documentele sunt triate şi cenzurate şi memoriul ei nu a ajuns la şeful statului.

Ea a făcut referire la un transport de carburanţi care ar fi fost ţinut 10 zile în Vama Ploieşti şi, ulterior, eliberat fără control în urma unui ordin de sus.

"Sorin Blejnar mi-a spus în biroul lui că nu am cotizat şi d-aia am fost demisă", a accentuat Diana Severin, care crede că ei nu i s-a comunicat valoarea cotizaţiei lunare fiindcă le-ar fi inspirat teamă decidenţilor.

"Am avut activităţi care s-au desfăşurat şi pe timp de noapte, şi peste program, întrucât cei care voiau să treacă pe teritoriul judeţului cu produse petroliere să nu fie feriţi de stress."

"Nu am avut curajul să las echipele singure pe timp de noapte. De multe ori am ieşit şi eu cu ei. Am solicitat echipament specific, reflectorizant, pentru munca pe timp de noapte. Când au avut primele acţiuni în trafic, foloseau rigle studenţeşti, înfăşurate în scotch reflectorizant, pentru a opri maşinile."

"Am sigilat o serie de cisterne de vamă şi, după 12 noaptea, au venit reprezentanţii unor firme la mine în birou. Am fost înjurată zilnic şi ameninţată, inclusiv cu o sabie de 40-50 cm. Am fost anunţată că nu sunt veşnică, c[ o să plec repede şi ar fi bine să colaborez."

×