x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coruptie - Destituire la Sectia 13 Politie

Coruptie - Destituire la Sectia 13 Politie

11 Sep 2004   •   00:00

Un nou caz de coruptie interna a fost descoperit, ieri, de Corpul de Control al Politiei Capitalei. Comisarul-sef Grigore Oprea, adjunctul sefului Sectiei 13 Politie, a fost destituit din functie, politistii sesizand totodata Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Intr-un comunicat de presa al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti se arata ca "in urma verificarii unei sesizari, s-a constatat ca adjunctul Sectiei 13 Politie, comisar-sef Oprea Grigore, a incalcat normele interne de munca privind activitatile desfasurate pe linia functionarii locurilor de retinere si arest preventiv, a pazei si supravegherii incarceratilor".

SESIZARI. Surse judiciare au declarat pentru Jurnalul National ca ofiterul se afla de mai mult timp in vizorul sefilor sai, intrucat au existat mai multe sesizari din partea familiilor unor arestati cu privire la tratamentul la care sunt supusi retinutii Sectiei 13. "Am descoperit ca Oprea dispunea scoaterea din arest a unor arestati, fara a intocmi documentele obligatorii stabilite de normele interne ale politiei. Au mai fost verificate si unele informatii legate de modul in care arestatii primeau pachetele cu hrana trimise de familie. Se pare ca si aici au existat unele incalcari ale legislatiei, in sensul ca ofiterul dadea aceste pachete in mod preferential", a precizat sursa citata. Contactat telefonic, chestorul Marian Tutilescu, seful Politiei Capitalei, ne-a declarat ca verificarile s-au extins si asupra sefului Sectiei 13 Politie, comisar-sef Patroi Plorin, care, in prezent, se afla in concediu de odihna. "Intrucat s-au constatat si aspecte care pot intruni elementele constitutive ale unei infractiuni, a fost sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti", a conchis chestorul Marian Tutilescu. (Ion Alexandru)

×
Subiecte în articol: observator