x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cosmote România a avut în primul semestru venituri de 231,1 mil. euro şi profit în creştere cu 36%

Cosmote România a avut în primul semestru venituri de 231,1 mil. euro şi profit în creştere cu 36%

09 Aug 2012   •   08:36
Cosmote România a avut în primul semestru venituri de 231,1 mil. euro şi profit în creştere cu 36%

Veniturile Cosmote Romania au crescut cu 4,4% in primul semestru, la 231,1 milioane euro, iar profitul EBITDA a avansat cu 35,8%, la 55 milioane euro, potrivit unui comunicat transmis joi de grupul elen OTE.

Cosmote Romania a avut venituri de 221,3 milioane euro in prima jumatate a anului trecut si un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de 40,5 milioane euro.

"In pofida climatului economic dificil si a scaderii tarifelor de interconectare, in primul semestru din 2012 Cosmote Romania a continuat cresterea cotei de piata, reusind sa isi imbunatateasca performanta financiara pentru toti indicatorii principali: EBITDA, venituri si ARPU (venitul mediu per utilizator, n.r.)", se arata intr-un comunicat al Cosmote Romania.

Numarul clientilor companiei s-a mentinut la 6,4 milioane la jumatatea acestui an, dintre care 23,6% reprezinta abonati, iar restul utilizatori pe baza de cartele preplatite.

Numarul clientilor business a avansat cu 32% fata de jumatatea anului trecut, iar numarul utilizatorilor serviciilor 3G s-a dublat, precizeaza compania elena.

"Cosmote Romania si-a continuat parcursul pozitiv si in prima jumatate a acestui an, in pofida competitiei stranse, a scaderii tarifelor de interconectare, a mediului economic imprevizibil si a investitiilor in reteaua broadband si in serviciile de date (...) Cresterea puternica si sustinuta a segmentului corporate consolideaza pozitia Cosmote pe piata. (...) Volumul de telefoane inteligente vandute a crescut cu 150% in primul semestru din 2012, comparativ cu aceeasi perioada din 2011", a declarat intr-un comunicat Konstantinos Apostolou, director executiv financiar al Cosmote Romania.

ARPU pentru primul semestru al anului a crescut cu 4% comparativ cu aceeasi perioada din 2011.

In trimestrul al doilea, veniturile companiei au scazut usor, de la 114 milioane euro la 113,8 milioane euro, in timp ce profitul EBITDA a avansat cu 28,8%, de la 22,6 miliaone euro la 29,1 milioane euro.

Veniturile din servicii au coborat cu 3% in aceasta perioada, in urma reducerii tarifelor de interconectare.

Cosmote, al treilea operator de pe piata romaneasca dupa numarul clientilor, estimeaza ca are o cota de piata de 25%.

Mediafax

×