x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Craiova - Teroare la Zoo

Craiova - Teroare la Zoo

28 Iul 2004   •   00:00

Teroare la Gradina Zoologica din Parcul "Nicolae Romanescu" din Craiova. Trei cerbi au murit in ultimele saptamani, dupa ce persoane inca necunoscute au incercat sa le scoata ochii.

CRISTIAN VASILCOIU

Totodata, mai multi ursi au fost la un pas de a fi incendiati. Ingrijitorii banuiesc ca ar fi vorba despre "o gasca de tiganusi", dar nimeni nu a reusit inca sa-i prinda sau sa-i identifice. Desi parcul este pazit de jandarmi si Politie, el este foarte mare, iar atata timp cat sadicii nu sunt prinsi in flagrant, autoritatile nu pot lua nici o masura. Jandarmii nu pot incerca sa legitimeze pe toti copiii care intra in parc, pe motiv ca operatiunea ar fi absurda, caci majoritatea vizitatorilor sunt copii.

VICTIME. Cerbii nu sunt singurele victime ale gastii de tiganusi. Cativa ursi au fost la un pas de a fi incendiati. "Leaga cu sfoara tigari aprinse pe care le asaza apoi pe spatele ursului dandu-i, astfel, foc la blana. Ingrijitorii au vazut toate aceste lucruri, insa nu au reusit sa-i prinda pe dracii aia mici", mai spune administratorul-sef Cojocaru. Seful Sectiei 2 Politie Craiova, subcomisarul Constantin Tudor, declara ca au fost dispuse verificari amanuntite cu privire la mutilarea animalelor si asigura ca cei care comit aceste acte vor fi prinsi foarte curand.

SUPARARE

"Am pierdut trei capriori pana acum. In viata mea nu am mai auzit de asa ceva. Gasca asta de copii ne-a omorat capriorii si continua sa-si faca de cap cu celelalte animale. Cu o mana tin iarba si ademenesc caprioarele, iar cu cealalta le baga batul in ochi. De la ranile provocate s-au produs infectii care au dus, intr-un final, la moartea exemplarelor. Din opt capriori am ramas numai cu cinci. Nu cunoastem numele rau-facatorilor, dar am aflat de la cativa trecatori ca sunt o gasca de tiganusi. Sunt greu de urmarit, pentru ca vin multi copii in parc", spune Ion Cojocaru, administratorul-sef al Gradinii Zoologice din Parcul "Nicolae Romanescu".

×
Subiecte în articol: observator