x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Craniu găsit în zona dispariţiei lectorului universitar Luminiţa Călin

Craniu găsit în zona dispariţiei lectorului universitar Luminiţa Călin

de Paula Anastasia Tudor    |    21 Mar 2011   •   15:50
Craniu găsit în zona dispariţiei lectorului universitar Luminiţa Călin

157428-id-20482.jpgUn craniu uman a fost găsit sâmbătă pe islazul localităţii Crucea, judeţul Constanţa, de câţiva ciobani.

Din concluziile provizorii ale examinării medico-legale reiese că rămăşiţele sunt ale unei femei cu vârsta cuprinsă între 30 şi 40 de ani. În urma căutărilor desfăşurate în zonă, poliţiştii au mai identificat “fragmente de articole de îmbrăcăminte şi fragmente de materiale textile. De asemenea, în apropierea locurilor în care au fost găsite articolele textile menţionate au fost găsite şi fragmente de oase ce par a fi umane (sub 5% din componenţa corpului uman), prezentând urme de acţiune ale faunei necrofage. Craniul urmează a fi înaintat Institutului de Criminalistică pentru efectuarea unei reconstituiri faciale şi stabilirea profilului A.D.N.” a comunicat Manolescu Gelu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

Zona în care au fost găsite resturile, extravilanul localităţii Crucea, este în apropierea celei în care a dispărut în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2010 lectorul universitar Luminiţa Magdalena Călin.

Femeia, în vârstă de 37 de ani, conducea pe DN2A între Constanţa şi Hârşova în aceea noapte cu farurile stinse. Un echipaj de la Poliţie Rutieră a încercat să o oprească, dar ea a virat peste câmp între localităţile Crucea şi Stupina. Poliţiştii au urmărit-o şi, după câţiva kilometri, au şi prins-o, când maşina femeii s-a împotmolit în câmp. După cum declarau atunci poliţiştii femeia era foarte agitată, motiv pentru care au apelat Ambulanţa. Profitând de neatenţia poliţiştilor femeia a fugit, dispărând în noapte. Trei zile a fost căutată de poliţişti şi jandarmi şi chiar de un elicopter al MAI, însă fără rezultat.

“Este prematur să mă pronunţ dacă este vorba de rămăşiţele Luminiţei Magdalena Călin” ne-a declarat purtătorul de cuvânt Gelu Manolescu. “Încă sunt activităţi în derulare, echipa de cercetare este pe teren. Urmează ca fragmentele de îmbrăcăminte să fie arătate familiei.”

Luminiţa Magdalena Călin are 37 de ani, 1,65 metri înălţime şi aproximativ 55 de kilograme. În seara în care a dispărut purta o geaca bej, blugi şi cizme înalte.

×