x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Credeți că ați putea fi acceptat la Oxford? Testați-vă cunoștințele!

Credeți că ați putea fi acceptat la Oxford? Testați-vă cunoștințele!

13 Oct 2015   •   18:20
Credeți că ați putea fi acceptat la Oxford? Testați-vă cunoștințele!

Una din cele mai faimoase universități din lume a făcut public un set de întrebări-mostră pe care le-ar putea pune candidaților la examenul de admitere.

Iată, deci, care sunt problemele pe care ar trebui să le soluționați în cazul în care vă hotărâți să aplicați la Oxford, dar și câteva indicii referitoare la modul în care ar trebui abordate:

1. Trebuie să existe o limită în ceea ce privește bonificațiile bancherilor?
* Candidații trebuie să se gândească strict la perspectiva economică, nu să facă o judecată de valoare dacă situația este corectă sau nu.
Întrebat de jurnaliști care ar fi soluția ideală la această întrebare intervievatorul de la universitatea britanică a declarat: „Un răspuns simplu ar fi acela că băncile sunt, în general, firme private și specialiștii în domeniu sunt liberi să lucreze unde vor, prin urmare, veniturile care le revin sunt rezultatul unei piețe competitive”.

2. Arheologia poate dovedi sau poate infirma adevărurile din Biblie?
* Candidații trebuie să demonstreze că le este cunoscut faptul că Biblia reprezintă o colecție de documente scrise și transmise de-a lungul secolelor și întâmplările relatate au o bază în istorie.

3. Vorbiți despre legătura dintre zahărul din urină și diabet.
Răspunsul la această întrebare se bazează pe materia studiată în școli la chimie și biologie, dar scopul intervievatorului este de a observa care este perspectiva studenților asupra unei probleme cu implicații clinice și cum știu să ofere explicații.

După cum se observă, însușirea informațiilor predate în școală nu este suficientă.

Prestigioasa instituție a oferit publicului aceste modele de întrebări în speranța că astfel vor fi eliminate miturile și zvonurile referitoare la procesul de admitere, scrie metro.co.uk.

Samina Khan, directoarea responsabilă pentru admiteri de la Oxford, a precizat că interviurile sunt de fapt o „conversație academică” referitoare la specializarea pentru care studentul a aplicat.
 

×