x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Creşte traficul cu ţigări de contrabandă din Ucraina

Creşte traficul cu ţigări de contrabandă din Ucraina

06 Ian 2010   •   00:00

Poliţiştii de frontieră suceveni au reţinut, în ultimele 24 de ore, în vederea confiscării, de la cetăţeni români şi ucraineni, ţigări în valoare de peste 12.000 lei. Purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, Ilie Seriţan Poroch, citat de Agerpres, spune că au fost confiscate 2.249 pachete de ţigări, în valoare de 12.075 lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din judeţul Suceava în vederea obţinerii de profit ilicit.



Poroch a precizat că ultimele confiscări s-au făcut miercuri dimineaţă de la doi bărbaţi din judeţul Botoşani care au încercat să intre în ţară prin PTF Siret cu câte 700 de pachete de ţigări de contrabandă. Ilie C., de 43 de ani, din Dorohoi, se deplasa cu un Daewoo Espero şi avea ţigările "Winchester" ascunse sub scaunele din faţă, sub preşurile din spate şi în portbagajul maşinii.

Marfa a fost confiscată, iar autoturism indisponibilizat până la achitarea amenzii contravenţionale de 5.000 de lei. În aceeasi zi, la PTF Siret s-a prezentat, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism "Volkswagen", Marian D., de 28 de ani, din municipiul Botoşani.

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit ascunse în bord, în portiere şi în semiaripile din spate ale autoturismului, ţigări "Monte Carlo", cu timbru din Republica Moldova. Ţigările au fost reţinute în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

×
Subiecte în articol: observator