x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Creştere constantă a numărului de turişti în Bucovina, gradul de ocupare de Paşte ajunge la 100% în zone tradiţionale

Creştere constantă a numărului de turişti în Bucovina, gradul de ocupare de Paşte ajunge la 100% în zone tradiţionale

14 Apr 2019   •   14:00
Creştere constantă a numărului de turişti în Bucovina, gradul de ocupare de Paşte ajunge la 100% în zone tradiţionale

Tot mai mulţi turişti au ales să-şi petreacă Sărbătorile Pascale în judeţ, o creştere semnificativă înregistrându-se în municipiul reşedinţă, unde gradul de ocupare al structurilor de primire a ajuns în prezent la 88%, a anunţat duminică preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că gradul de ocupare în structurile turistice din judeţ a crescut constant în ultimii ani, iar numai în Suceava, în ultimii doi ani, promovarea Cetăţii de Scaun şi a Muzeului Bucovinei a determinat o creştere de aproximativ 15%.

Potrivit lui Flutur, pentru perioada Sărbătorilor Pascale, gradul de ocupare este de 95% în zona Rădăuţi (Putna - Suceviţa) şi zona Pojorâta - Sadova - Fundu Moldovei, de 90% în zonele Humor şi Vama - Moldoviţa, 88% Suceava şi 70% Câmpulung şi Vatra Dornei.

''Zona Suceviţa a vândut 90% din ofertele de Paşti încă de la sfârşitul lunii martie (...) De remarcat creşterea importantă, de aproximativ 15% în ultimii doi ani, înregistrată de zona Suceava. Se văd aici rezultatele promovării Cetăţii de scaun a Sucevei şi a Muzeului Bucovinei prin evenimente şi târguri de turism din ţară şi străinătate. Sunt obiectivele turistice pentru care Suceava a primit din partea Comisiei Europene titlul de Destinaţie Europeană de Excelenţă. Ritmul rezervărilor este unul foarte mare în aceste zile. Estimăm că acolo unde mai sunt locuri, acestea se vor ocupa în mare parte'', a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că în ultimii trei ani gradul de ocupare a crescut constant, iar o contribuţie importantă o are şi proiectul Paştele în Bucovina, alături de alte proiecte pe care le-a iniţiat.

Totodată, el a spus că, în prezent, se lucrează la reabilitarea infrastructurii pe drumurile judeţene, pentru ca, până la Paşti, pe majoritatea traseelor să se poată circula în condiţii bune. AGERPRES

×
Subiecte în articol: bucovina turişti paste