x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suspectul în cazul dublei crime de la Bran şi-a recunoscut fapta. Noi dezvăluiri după audieri

Suspectul în cazul dublei crime de la Bran şi-a recunoscut fapta. Noi dezvăluiri după audieri

de Vali Deaconescu    |    17 Ian 2023   •   12:17
Suspectul în cazul dublei crime de la Bran şi-a recunoscut fapta. Noi dezvăluiri după audieri

Vărul bărbatului ucis la Bran a fost reținut pentru 24 ore și şi-a recunoscut fapta. Motivul crimei se pare că a fost o bucată de teren.

Nicu, în vârstă de 38 de ani, pompier de meserie, a fost ucis cu bestialitate împreună cu soția lui, Alexandra, asistentă medicală la Spitalul de Copii Brașov, în vârstă de 32 de ani.

Oamenii legii au venit cu un comunicat oficial privind crima de la Bran și au transmis că principalul suspect din acest caz, respectiv vărul bărbatului decedat, a fost reținut pentru 24 de ore.

La sosirea poliţiştilor, suspectul s-a baricadat în casă şi a ameninţat că se sinucide. 

„S-au terminat cercetările la parchet și a fost reținut pentru 24 de ore un suspect. În urma unor cercetări complexe începute de dimineață, imediat după sesizare și terminate în jurul orei 21.30, respectiv acte medicale, constatări medico-legale preliminare, declarațiile inculpatului de recunoaștere parțială a faptelor și declarațiile a 4 martori (membrii de familie cu inculpatul și cu victimele), din cercetările efectuate la fața locului, percheziția domiciliară la locuința inculpatului și alte investigații ale organelor de cercetare penală, procurorul de caz a reținut următoarea stare de fapt: În noaptea de 15/16.01.2023, pe fondul unui conflict mai vechi cu vărul şi vecinul său P.N.A.,inculpatul P.I.D. s-a înarmat cu un cuţit şi un topor şi a pătruns prin efracţie (spargerea geamului uneia dintre uşile de acces) în imobilul de domiciliul al soţilor P.A.I. şi P.N.A., situat în localitatea Şimon. În dormitorul soţilor P., inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu obiect/obiecte tăietor/tăietoare victimelor P.A.I. şi P.N.A., aceştia decedând ca urmare a loviturilor.

Față de inculpatul P.I.D. a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru infracțiunile de violare de domiciliu şi omor calificat, prevăzute de art.224alin.1,2 Cod Penal și art.189 alin.1 lit.f Cod Penal. Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Facem precizarea că cercetările au fost realizate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov iar din cadrul IPJ BRAȘOV au participat la cercetări inspectorul sef adjunct pe linie de investigatii criminale, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier, Poliția Stațiunii Bran, Poliția Municipiului Brașov și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. De asemenea, I.G.P.R. a oferit suport prin Direcția de Investigații Criminale și Institutul Național de Criminalistică.”, au transmis oamenii legii, după încheiere cercetărilor de la Parchet.

Autorul dublei crime de la Bran şi-a recunoscut fapta

 

Mărturia cutremurătoare a mamei angajatului SMURD ucis cu soţia în casă, la Bran 

"Pe 8 am plecat noi la Tohan, eu cu Cristi, cu băiatul cel mic. Aproape de spital îl sună pe fiul meu pe Cristi, șoferul un coleg şi zice: Cristi, nu răspunde Nicu la telefon trebuia să mă schimbe. A sunat Cristi pe taică-s-o pe soțul zice tati, repede acuma du-te la Nicu, zice că e târziu să fi ducă la servici, ia vezi ce este?

A văzut ușa spartă la intrare, e de topor că e foarte groasă şi a strigat la noră", spune cu lacrimi în ochi mama bărbatului, angajat SMURD, ucis cu soţia în casă, la Bran. 

Macabra descoperire a fost făcută de cumnata celor doi. Pe cei doi i-a găsit la etaj, cu multiple traumatisme la cap. 

"Eu am intrare prima. Bănuiesc că e spartă uşa şi ei sunt morți amândoi în dormitor. În toiul nopții a fost ceva. A intrat cineva peste ei în casă. Au avut altercații cu vecinul de sus. Avea proces deschis cu el", spune şi cumnata bărbatului ucis pentru Antena 3 CNN

Bărbatul care a decedat avea 38 de ani. Lucra la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, punctul de lucru de la Moieciu. Se căsătorise anul trecut. Nicu ar fi trebuit să se prezinte la serviciu în această dimineață. Un coleg de-al său, în momentul în care a văzut că acesta nu mai ajunge, l-a sunat pe unul dintre frații victimei, Cristi, care a vorbit cu mama acestuia și cu cumnata, care era vecină de casă. 

Cumnata celor doi spune că, în momentul în care a ajuns la domiciliul acestora, a observat că în ușa de la intrare erau mai multe lovituri de topor. Pe cei doi i-a găsit la etaj, cu multiple traumatisme la cap. Femeia susține că nu își poate da seama cine ar fi vrut să le facă rău, pentru că erau niște ”copii deosebiți”.   

Mărturia cutremurătoare a mamei angajatului SMURD ucis cu soţia în casă, la Bran

×
Subiecte în articol: crima dubla bran