x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Filmul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Elevul de la Liceul Militar era fericit în momentul arestării

Filmul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Elevul de la Liceul Militar era fericit în momentul arestării

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2023   •   11:30
Filmul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Elevul de la Liceul Militar era fericit în momentul arestării

Filmul crimei șocante din Grădina Botanică din Craiova a dezvăluit detalii înfiorătoare despre atacul în urmă căruia o adolescentă a fost omorâtă, iar un alt tânăr a ajuns în comă la spital.

Principalul suspect al crimei de grădina botanică din Craiova a fost arestat pentru 30 de zile. Atacatorul, elev la Liceul Militar din oraş, le-a declarat procurorilor că nu le cunoştea pe victime.

S-a enervat după un schimb de replici, şi-a pus o mască şi a scos din rucsac un cuțit de vânătoare cu care i-a atacat. Apoi a plecat liniștit şi a trecut pe lângă poliţişti.

Atacul din Grădina Botanică din Craiova ar fi putut fi evitat

Atacul cumplit ar fi putut fi evitat. Momentul capturării tânărului a fost surprins de o cameră de supraveghere. Alex ar fi ieșit în fugă din parc, iar ulterior a început să meargă liniștit pentru a nu se da de gol. Avea rucsacul în mână, acolo unde se afla și arma crimei, un cuțit de vânătoare cu o lamă de 19 cm, potrivit Antena 3 CNN.

Imediat a fost blocat de o mașină și reținut de forțele de ordine. Polițiștii l-au prins în 17 minute de la atac. Băiatul a fost încătușat și dus la audieri. 

Tânărul terminase clasa a XI-a la Colegiul Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova. Era un elev de nivel mediu pe care tatăl său, șeful postului de Poliție din Calopar, îl voia și pe el în uniformă de Poliție. Alexandru era mândria familiei și urma visul tatălui de a se face ofițer de Poliție. 

Conducerea Colegiului a declanșat o anchetă internă. Imediat după atac, reprezentanții Colegiului au încercat să ia legătura cu familia băiatului, însă nu a răspuns nimeni. 

Băiatul era relaxat și chiar zâmbea când vedea câți polițiști l-au înconjurat

Din filmarea care surprinde momentul prinderii, Alexandru nu mai pare același băiat descris de profesorii săi. Băiatul era relaxat și chiar zâmbea când vedea câți polițiști l-au înconjurat. 

Tatăl fetei a venit într-un suflet la locul crimei, sfâșiat de durere. La spital a ajuns și cealaltă victimă, un băiat de 19 ani, cu care fata se plimba prin parc în momentul crimei.

Nu se știe cu exactitate dacă Alex și-a ales cu exactitate cele două victime, dar cert este că băiatul s-a întâlnit în Grădina Botanică cu polițiștii locali. 

„Îi pare rău pentru fată, pentru băiat mai puțin”

Întrebat dacă tânărul regretă ce a făcut, avocatul a precizat că a fost întrebat același lucru și la audieri și răspunsul lui i-a șocat în oarecare măsură pe anchetatori.

A spus că îi pare rău pentru fată, răspuns la care noi am rămas puțin blocați. Și doamna procuror și eu am întrebat (dacă și .r.) pentru băiat și a zis dași pentru eldar mai puțin, pentru că puteam să găsesc altă soluție să rezolv conflictul,” a declarat avocatul băiatului pentru site-ul local Știri Craiova.

Conform avocatului, nu se poate aprecia în această fază ce pedeapsă poate primi elevul de 17 ani pentru faptele sale.

E prematur. Poate să ia și 3 ani, și 5 ani, și 7 ani și 10 ani. E minor, a mers pe recunoașterea faptelor. Bine, i-a denaturat un pic adevărul, dar a recunoscut fapta. Sunt mai multe probleme pe care trebuie să le dezbată anchetatorii, ca să ajungem la soluția finală”, le-a explicat Ciocoiu jurnaliștilor.

Tânărul va fi supus unei expertize psihiatrice, măsură obligatorie în asemenea cazuri.

Deși este minor, dacă va fi găsit vinovat, băiatul va sta în închisoare 20 de ani. 

Filmul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Imaginile de pe camerele de supraveghere

×