x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 46 de acţiuni operative, în ultimele două săptămâni, pentru combaterea criminalităţii organizate

46 de acţiuni operative, în ultimele două săptămâni, pentru combaterea criminalităţii organizate

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2024   •   23:40
46 de acţiuni operative, în ultimele două săptămâni, pentru combaterea criminalităţii organizate

Poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat, în perioada 21 iunie - 4 iulie, un număr de 46 de acţiuni operative (dintre care 21 de amploare), pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic şi consum ilicit de droguri, trafic de persoane, criminalitate informatică şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătde IGPR, în cadrul acestora au fost efectuate 157 de percheziţii domiciliare şi o acţiune de prindere în flagrant delict, fiind puse în executare 115 mandate de aducere.

Au fost derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 123 de persoane.

În cadrul dosarelor penale instrumentate au fost emise 51 de ordonanţe de reţinere şi 36 de mandate de arestare preventivă. De asemenea, faţă de cinci persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

În urma activităţilor, au fost confiscate ori au fost instituite măsuri asigurătorii asupra a peste şapte kilograme şi 195 de doze de canabis, o cultură cu 1.038 de plante de canabis, 19 kilograme de masă vegetală de canabis, trei grame şi 23 de doze de cocaină, 1,3 kilograme şi 33 de doze de alte droguri şi 43 de diverse comprimate.

De asemenea, au fost indisponibilizate 31 de grindere, 25 de cântare, 143 de telefoane mobile, nouă sisteme informatice, 11 medii de stocare, o armă neletală, 291 de bucăţi de muniţie, 176.374 de lei, 14.090 de euro, 8.888 de litri şi 2.728 de kilograme de substanţe chimice tip pesticide, interzise la deţinere.

La aceste acţiuni, alături de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, precum şi jandarmi. 

×
Subiecte în articol: crima organizata politisti acţiuni