x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crime neelucidate, dosare prafuite

Crime neelucidate, dosare prafuite

26 Noi 2004   •   00:00

Doua crime savarsite la inceputul acestui an in Ilfov nu au fost elucidate nici pana astazi. Este vorba despre moartea violenta a unui baietel, al carui cadavru a fost descoperit la marginea Padurii Ciolpani, si despre uciderea in propria locuinta a unei familii din Corbeanca, din casa disparand o mare suma de bani in valuta.

ION ALEXANDRU

Click pentru a mari imaginea
Procurorii care instrumenteaza aceste cazuri n-au ajuns inca la nici un suspect, pistele urmate dovedindu-se pana acum a fi false.

CIOLPANI. Cadavrul lui Ionut, un baietel in varsta de 11 ani, a fost gasit abandonat la marginea padurii Ciolpani, din apropierea Capitalei. Victima era stalcita in bataie, anchetatorii stabilind ca, inainte de a fi omorata, fusese agresata sexual. "Macabra descoperire a fost facuta de soferul unui autocamion incarcat cu marfa, care se deplasa spre Bucuresti. Martorul a observat pe un drum marginal "ceva" suspect, motiv pentru care a tras pe dreapta. Vazand ca acel "ceva" este de fapt un cadavru uman, gasitorul a anuntat imediat politia", au precizat surse din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov. "Cadavrul prezenta multiple leziuni la nivelul capului, membrelor superioare si inferioare. Baiatului i-a fost rupta mana dreapta si a murit sugrumat", au mai declarat sursele citate, care au adaugat ca, in urma expertizei medico-legale, s-a descoperit ca Ionut a fost violat, legistii analizand probele biologice culese de anchetatori de la fata locului.

CORBEANCA. La nici o luna si jumatate de la crima de la Ciolpani, politistii ilfoveni au primit o noua sarcina. Pe data de 13 aprilie, in localitatea Corbeanca a avut loc un dublu asasinat, ramas, de asemenea, cu autori necunoscuti. Sotii Constantin si Dumitra Gheorghe, oameni trecuti de 70 de ani, au fost torturati, batuti si omorati, cel mai probabil de doi sau chiar trei necunoscuti care au intrat in casa lor, dupa ce au rupt usa de la intrare. Locuinta batranilor a fost intoarsa pe dos, ucigasii cautand bunuri de valoare sau bani. In prima saptamana de ancheta, politistii si procurorii aveau un cerc de suspecti format din zece persoane. Incet-incet s-a dovedit ca nici una dintre aceste persoane nu a avut vreo legatura cu dublul asasinat. Nici cele 25 de amprente prelevate de la locul crimei nu si-au gasit "proprietarii".

.

SEMNE BUNE ANUL ARE
In cazul tragediei de la Ciolpani, pistele anchetatorilor n-au dus nicaieri. Au trecut zece luni. Copilul a fost inmormantat, iar dosarul, prafuit, se afla si la aceasta ora in birourile procurorilor de la Parchetul Bucuresti. Anchetatorii au mers pe mai multe cai pentru depistarea ucigasului. Intr-o prima faza, la inmormantare, politistii au surprins cu o camera video chipul unui individ pe care nu-l cunostea nimeni din familia baietelului. Ulterior s-a dovedit ca necunoscutul nu are nici o legatura cu aceasta crima. Insa promisiunile sunt dintre cele mai optimiste, conform zicalei "semne bune anul are".

STAGNARE
"Ancheta sta inca pe loc, pentru ca nu avem inca nici un suspect. Am urmat cateva piste care s-a dovedit, din pacate, ca n-au dus nicaieri"
Marius Iacob - adjunctul prim-procurorului Parchetului Bucuresti

×
Subiecte în articol: observator