x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Criminali trimişi în judecată

Criminali trimişi în judecată

de Violeta Fotache    |    13 Ian 2010   •   00:00

Doi bărbaţi şi o femeie sunt judecaţi pentru crimele pe care le-au înfăptuit, luând viaţa unor semeni de-ai lor, informează Ministerul Public.


A OMORÂT-O PE NEVASTA COLEGULUI DE PAHAR

Deferiţi justiţiei în lunile noiembrie şi decembrie, cei trei vor fi judecaţi de magistraţii Tribunalului Covasna şi, respectiv, de cei ai Judecătoriei Moineşti şi ai Tribunalului Teleorman.
Laszlo Kolcza a ucis-o pe nevasta gravidă a prietenului cu care obişnuia să consume băuturi alcoolice. S-a întâmplat la 28 septembrie 2009, în satul Zălan, judeţul Covasna, când Laszlo Kolcza s-a dus acasă la prietenul lui cu intenţia de a bea ceva spirtoase. A găsit-o singură acasă pe soţia acestuia, Orosz Gyongyver. Sub pretextul că îl aşteaptă pe soţul ei, Istvan, inculpatul a rămas un timp mai îndelungat în locuinţă. Atunci când soţia lui Istvan - care era însărcinată şase luni - i-a cerut să plece, Laszlo Kolcza i-a propus o partidă de sex. Femeia a refuzat categoric, în ciuda insistenţelor. Nervos, bărbatul a scos briceagul şi l-a înfipt, de sus în jos, deasupra sânului stâng al victimei. Raportul medico-legal de necropsie a relevat că moartea victimei Orosz Gyongyver a fost violentă şi s-a datorat plăgii înjunghiate toracice şi hemoragiei interne consecutive. Pentru omor deosebit de grav, criminalul riscă să primească până la 25 de ani de închisoare.


ŞI-A ARS SOŢIA CHIAR DE ZIUA LUI
Dumitru Voicu şi-a ucis nevasta în ziua în care dorea să-şi sărbătorească onomastica, de Sfântul Dumitru. El o rugase pe soţie să facă pregătiri pentru ceva musafiri şi după ce a băut nişte vin dintr-o sticlă şi-a văzut de treburile curente. Când s-a întors în casă, soţia nu mai era în bucătărie şi restul de vin dispăruse. Ştiind că nevasta avea obiceiul să bea şi să-şi facă culcuş de somn prin diverse locuri prin gospodărie, Dumitru Voicu a început să o caute. A găsit-o dormind sub un cadru metalic acoperit cu coceni de porumb. Pentru că n-a vrut să iasă din culcuş, inculpatul s-a gândit că puţin fum de la coceni o va ajuta şi astfel a aprins cocenii cu bricheta. Din cauza modului în care erau aşezaţi pe cadrul metalic, cocenii care s-au aprins instantaneu, au creat un efect de coş. Anchetatorii au stabilit că, de teamă, bărbatul s-a îndepărtat fără a răspunde cererilor de ajutor ale soţiei sale. Femeia a reuşit să iasă singură şi să intre în casă, dar arsurile de gradul III şi IV  au băgat-o în "şoc combustional". Astfel că în ciuda îngrijirilor medicale de la spital, femeia a murit. Pentru omor calificat, inculpatul riscă să primească de la judecătorii Tribunalului Teleorman o pedeapsă cu închisoarea între 15 şi 25 de ani.


"MAMĂ" ŞI-A UCIS BEBELUŞUL

Victoria Bălan, la cei 41 de ani pe care-i avea anul trecut şi fără asigurare medicală, a ascuns lumii sarcina pe care o purta "din greşeală". În noaptea de 12 spre 13 mai 2009, femeii i-a venit sorocul să nască. A plecat de acasă şi singură, singurică, deşi îi era rău, s-a dus acasă la o rudă căreia i-a cerut doar să-i dea voie să înnopteze la ea, fără a-i oferi vreo altă explicaţie. În timp ce ruda era ocupată cu treburi gospodăreşti, spun anchetatorii, Victoria Bălan a născut o fetiţă. A lăsat-o să moară într-un lighean, fără a face nici un gest, fără a-i da vreo îngrijire bebeluşului. Raportul medico-legal a stabilit că bebeluşul s-a născut viu, la termen, dar că a murit la scurt timp după naştere din cauza lipsei de îngrijire adecvată. Pentru incracţiunea de pruncucidere, inculpata riscă să fie condamnată de magistraţii Judecătoriei Moineşti la închisoare între doi şi şapte ani.

×
Subiecte în articol: observator