x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crin Antonescu: Militarii ar trebui să aibă în continuare un regim special de pensionare

Crin Antonescu: Militarii ar trebui să aibă în continuare un regim special de pensionare

07 Apr 2010   •   00:00

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că pensiile militarilor nu ar trebui reduse prin noua lege a pensiilor. El este de părere că militarii ar trebui să fie respectaţi în societate pentru activitatea lor şi consideră că trebuie să îşi menţină statutul ''special'' la pensionare.

''Există pensii speciale şi pensii speciale. În ceea ce îi priveşte pe militari, întotdeauna, în istoria României şi în toate celelalte ţări, cine şi-a asumat cariera militară a avut nişte handicapuri, nişte constrângeri în raport cu ceilalţi, dar au avut şi nişte avantaje. Militarii au avut întotdeauna un regim special. Aceşti oameni trebuie respectaţi pentru ceea ce fac. Ei au avut o înţelegere cu societatea în momentul în care au îmbrăcat haina militară şi mi se pare incorect ca astăzi ei să nu poată beneficia de regimul de pensionare pe care l-au avut. Este normal ca militarii să aibă un regim special de pensionare'', a explicat Antonescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, ''gaura din buget'' nu se face din cauza pensiilor speciale de care beneficiază militarii, existând alte surse pentru stimularea bugetului.

''Dacă domnul Boc doreşte şi trebuie să facă economii să îi mai lase pe băieţii ăştia din Dorobanţi, că nu mor de foame, să nu îi mai facă secretari de stat, să nu mai facă tot felul de experimente, începând cu sistemul educaţional, unde sunt aduşi tot felul de tineri buclucaşi care nu au văzut profesor mort de foame. Ar trebui să facă economie de acolo şi din banii publici pe care îi risipeşte, şi să îi lase pe militari în pace'', a conchis Antonescu.

×
Subiecte în articol: observator