x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crin Antonescu vrea reducerea CAS cu 3%, de anul viitor

Crin Antonescu vrea reducerea CAS cu 3%, de anul viitor

06 Oct 2013   •   12:31
Crin Antonescu vrea reducerea CAS cu 3%, de anul viitor
Sursa foto: Oana Pavelescu/Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la emisiunea "După 20 de ani", că în ceea ce priveşte reducerea CAS cu 3% crede că va exista concursul PSD şi al Guvernului, precizând însă că o reducere mai amplă este limitată de acordul cu FMI - informează Mediafax.

"Este o decizie pe care am luat-o şi pe care suntem hotărâţi şi cred că vom avea concursul şi al partenerilor din PSD şi al partenerilor din Guvern să o introducem. (...) Numai cu trei puncte (procentuale, n.r.), deşi sunt absolut de acord că ar fi avut semnificaţie majoră o mişcare mai amplă. Din păcate, marja de manevră şi, deci, responsabilitatea celor care sunt în Guvern astăzi, în domeniul economic, este strict, sever limitată de acordul cu FMI", a susţinut Antonescu la Pro TV.

"Ceea ce sper eu, până la urmă indirect, dar cu destinaţie în politici economice este ca de anul viitor poate, în sfârşit, noi să putem să lăsăm loc dincolo de un acord pe terminate, sper, cu FMI...să lăsăm loc şi responsabilităţii şi puterii întregi a acestui guvern de face politici economice în România", a mai declarat preşedintele PNL.

Guvernul va opta, în luna octombrie, la elaborarea bugetului pe anul viitor, între reducerea contribuţiilor de asigurări sociale şi creşterea bazei salariale nesupuse impozitării, respectiv neimpozitarea salariului minim, cele două variante fiind studiate ca impact bugetar, a anunţat premierul Ponta.

×
Subiecte în articol: crina antonescu reducere cas