x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristian Marcu. Ne aducea in fiecare zi un zambet

Cristian Marcu. Ne aducea in fiecare zi un zambet

de Carmen Anghel    |    25 Iun 2012   •   16:06
Cristian Marcu. Ne aducea in fiecare zi un zambet

Am colaborat la Editiile de Colectie. Ne facea sa zambim in fiecare saptamana, atunci cand venea si ne aducea ilustratiile. Caci din cateva miscari ale penitei scotea in fata ce era mai ascuns in caracterul individului. Facea o poveste in culori. Un stil inconfundabil. Lucrarile lui te inspira sa le pui pe perete.

Cristian Marcu s-a nascut la 29 ianuarie 1959, in Galati. A absolvit Liceul 'Cuza Voda' din Husi in 1978, dupa care a luat lectii de desen si culoare in atelierul graficianului Nicolae Alexi. A debutat in revista liceului - 'Zorile'.

A fost membru al Uniunii Artistilor Plastici, al Uniunii Cineastilor din Romania si membru fondator al Asociatiei Culturale 'Punct'. A initiat si a condus, in calitate de director artistic, Salonul de grafica umoristica 'Damigenius' de la Husi.

A avut mai multe expozitii personale, a colaborat cu caricaturi la mai multe publicatii din tara si din strainatate. Iar premii a luat cu zecile. A participat cu grafica satirica la Saloane Nationale, dar si la manfiestarile de gen din Olanda, Turcia, Japonia, Indonezia, Italia si lista poate continua. A ilustrat carti pentru copii si adulti. A regizat filme de animatie.

A fost colegul nostru. A adus in fiecare zi un zambet prin lucrarile sale din pagina 3. Cristi, Dumnezeu sa te odihneasca!

×