x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Criză de primar: Îmi dau demisia pentru că nu mai am fonduri!

Criză de primar: Îmi dau demisia pentru că nu mai am fonduri!

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Aug 2009   •   00:00
Criză de primar: Îmi dau demisia pentru că nu mai am fonduri!
Sursa foto: Jurnal valcean/

Fac ce fac primarii din Vâlcea şi ajung pe prima pagină a ziarelor. În urmă cu câteva zile edilul din Runcu anunţa că bagă "Primăria în faliment". Colegul său de la Băile Olăneşti îndemna la revolte anti-guvern, iar acum, cel din Mitrofani spune că îşi dă demisia, "în semn de protest, dacă la rectificarea bugetară anunţată pentru luna în curs nu va primi fonduri pentru a scoate comuna din criză".



"Sunt hotărât să mă retrag, nu mai pot ieşi în faţa oamenilor şi să dau mereu vina pe alţii. Eu m-am angajat în nişte promisiuni pe care nu le pot onora, nu vreau să mă fac de râs. Este o problemă critică, imaginaţi-vă că angajaţii mei nu au mai luat salarii de două luni, au facturi la bănci, au facturi la telefoane de plătit, începe şcoala şi trebuie să se ocupe de copii", spune edilul din Mitrofani, citat de Agerpres. Pe lângă salariile neplătite angajaţilor din primărie, în Mitrofani nu s-au achitat banii pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora.

La Mitrofani au rămas de izbelişte inclusiv proiectele începute pe baza unor proiecte care se bucură de cofinanţare: drumuri, canalizare, baza sportivă. "Ne trebuie urgent 600 de mii lei, un minim pentru a ieşi din dezastru şi a merge măcar pe avarie, altfel punem lacătul şi ne retragem", mai spune Răspopescu,  care este convins că  această comună se  află în colaps financiar.

Comuna Mitrofani este situată în sudul judeţului Vâlcea, la aproximativ 8 km de municipiul Drăgăşani; are o populaţie de 1.286 de locuitori şi un executiv local de 12 angajaţi. Localitatea se alătură celor 25 de comune vâlcene care au declarat că au probleme financiare grave.

×
Subiecte în articol: observator