x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Criză în sistemul medical: O fetiţa de 14 ani a murit, după ce a ajuns în comă la spital, diagnosticul încă necunoscut.

Criză în sistemul medical: O fetiţa de 14 ani a murit, după ce a ajuns în comă la spital, diagnosticul încă necunoscut.

23 Mai 2011   •   10:09
Criză în sistemul medical: O fetiţa de 14 ani a murit, după ce a ajuns în comă la spital, diagnosticul încă necunoscut.

La Timisoara, o fata de 14 ani a murit in urma unei injectii administrate pentru durere de cap, un posibil caz de malpraxis, intalnit din ce in ce mai des in lumea medicala romaneasca, pentru care se va intruni un nou consiliu de etica profesionala, care va oferi explicatii tehnice unei drame ce probabil putea fi evitata.

Conform adevarul.ro, Larisa Micle, in varsta de 14 ani, din comuna timiseana Liebling, a ajuns saptamana trecuta in coma de gradul IV la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean din Timisoara. Dupa o saptamana de lupta cu moartea, ea a incetat din viata.

Drama a avut ca punct de start momentul in care Larisa s-a prezentat la medicul de familie acuzand stari de greata si dureri de cap. Dupa consult medicul i-a administrat o injectie cu metoclopramid, stabilind ca durerile de cap sunt cauzate de ciclul menstrual al fetei. Dupa doua ore fata a lesinat, iar in momentul in care ambulanta a ajuns la Spitalul Judetean Timisoara era deja in coma.

Medicii de la SJ Timisoara au ezitat in formularea unui diagnostic clar, optiunile lor in determinarea potentialei cauze a starii comatoase fiind fie o sinuzita netratata, fie meningo-encefalita, cu certitudine injectia cu metoclopramid neavand niciun fel de influenta asupra starii de sanatate a fetitei.

Drama prin care trece inca o familie din Romania expune evident grava criza prin care trece sistemul de sanatate din tara noastra, de la lipsa unei calificari profesionale, lucru de neconceput cu doua decenii in urma, la lipsa fondurilor pentru spitale.

imagine preluata de pe blogul lui Gerhald Ernst - gerhald.ro

×