x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Criza la Biblioteca Metropolitana

Criza la Biblioteca Metropolitana

22 Sep 2004   •   00:00

"Problema e veche, dar acum am ajuns intr-un varf al crizei", sustine directorul Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti, Florin Rotaru, despre situatia semnalata ieri de ziarul nostru.

LUCIAN FLOREA

Dupa ce instantele bucurestene au decis retrocedarea catre fostii proprietari a unor imobile in care functionau filiale ale bibliotecii, institutia a fost nevoita sa depoziteze o parte din fondul sau de carte in doua spatii din Parcul Herastrau.

Conform directorului Florin Rotaru, statul nu a construit cladiri pentru institutia pe care o conduce. Filialele in care functioneaza in prezent sunt imobile nationalizate de comunisti, pe care proprietarii le pot revendica. Municipalitatea nu poate face mare lucru. Doar daca la o licitatie pentru un spatiu comercial nu exista cumparatori, primaria il poate trece in administratia unei institutii publice. Solutia ar fi un construirea unui sediu nou, pentru care nu exista insa bani.

PENTRU TOTI. Biblioteca Metropolitana este singura institutie de acest gen care se adreseaza tuturor categoriilor de cetateni, de la copii la pensionari. Daca Biblioteca Academiei ofera acces limitat, iar Biblioteca Universitara este rezervata studentilor si profesorilor, institutia subordonata primariei este deschisa tuturor cititorilor.

×
Subiecte în articol: observator