x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Croitoru: Aproximativ 500.000 de angajaţi nu au ce să facă în sectorul bugetar

Croitoru: Aproximativ 500.000 de angajaţi nu au ce să facă în sectorul bugetar

13 Mai 2010   •   00:00
Croitoru: Aproximativ 500.000 de angajaţi nu au ce să facă în sectorul bugetar

Aparatul bugetar este supradimensionat cu aproximativ 500.000 de oameni, nu doar 100.000 - 200.000 de angajaţi cum se vorbeşte în prezent, a declarat Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, în cadrul unei întâlniri cu doctoranzii de la Academia de Studii Economice.



Croitoru le-a spus studenţilor că, în ciuda unor estimări potrivit cărora în sectorul bugetar ar fi angajaţi 100.000-200.000 de oameni a căror productivitate a muncii este foarte redusă, situaţia reală se referă la 500.000 de oameni care "nu au ce să facă în sectorul bugetar".

El răspuns întrebărilor privind reluarea creşterii economice, arătând că România nu are resurse pentru a ieşi singură din criză, iar revenirea va depinde de reivgorarea pieţelor externe şi de credibilitatea oferită de politicile interne pentru a atrage investitorii străini.

Croitoru spune că, în acest caz, mediului politic nu-i rămâne decât să creeze condiţiile propice pentru investitorii străini şi români, singurii care pot readuce economia pe creştere, informează Mediafax.

Consilierul guvernatorului BNR crede că principala preocupare a Guvernului trebuie s-o reprezinte "curăţarea bugetului", care în momentul de faţă este plin de "foarte multe mizerii".

×
Subiecte în articol: observator