x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crucea Roșie: Festival de Prim Ajutor

Crucea Roșie: Festival de Prim Ajutor

de Diana Scarlat    |    05 Sep 2015   •   18:53
Crucea Roșie: Festival de Prim Ajutor

Săptămâna viitoare, pe 11 şi 12 septembrie, Bucureștiul va fi capitala primului ajutor. Crucea Roşie Română organizează primul festival de acest fel din ţara noastră. Timp de două zile, 28 de echipe de prim ajutor din 24 de țări europene vor lua parte la competiția FACE (First Aid Convention in Europe), precedată de Gala Crucii Roșii Române.

 Pentru prima oară din 1987, porțile FACE sunt deschise publicului larg din România, sub forma unui festival menit sa încurajeze românii de toate vârstele să afle mai mult despre tehnicile de prim ajutor. Festivalul se va deschide în data de 11 septembrie în Parcul Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 București, cu o paradă a tuturor echipajelor participante, și va continua în aceeași seară cu Gala Crucii Roșii Române - un concert în aer liber, susținut de Direcţia 5, Alexandra Ungureanu și Crush, Mellina și Mircea Eremia, precum și alți invitați surpriză. În a doua zi a Festivalului, începând cu ora 8.30, echipajele participante vor lua startul în Competița Europeană de Prim Ajutor. “Cu prilejul acestui eveniment, Crucea Roșie Română lansează campania “Face it!” care trage un semnal de alarmă cu privire la importanța acordării primului ajutor de către oricine, oricând. Persoanele care vor să susțină campania sunt invitate să distribuie semnul “Face it!”, având ca model fotografiile realizate de persoanele publice implicate în campanie”, explică Nadia Lazăr, Expert comunicare, Crucea Roşie Română. Imaginile realizate pot fi postate pe Facebook, Instagram sau Twitter, alături de hashtag-ul #faceit. Cei interesați să susțină primul ajutor în România, pot dona 2 euro prin SMS, la numărul 8840.

 

FACE este o competiție anuală care aduce împreună echipele de prim ajutor ale Crucii Roșii și Semilunei Roșii din Europa, pentru a demonstra abilitățile acestora de acordare a primului ajutor, prin demonstrații spectaculoase de intervenție în situații de urgență. Aflat la cea de-a 28-a ediţie internațională și pentru prima oară în România, evenimentul reunește la București peste 500 de participanți și suporteri.

 

Printre personalităţile care susţin această iniţiativă se numără: Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Roşii Române, Cornel Ilie (VUNK), Nicole Cherry, Florin Groza (Hi-Q), Les Elephants Bizzares, Andrei Lăcătuş (Shurubel) şi Dan Costea (Coma).

 

Programul complet al Festivalului de Prim Ajutor este disponibil aici: https://www.facebook.com/crucearosieromana/app_450137791837251

 

 

×