x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crucea Roşie România lansează un apel umanitar pentru victimele catastrofei din Japonia

Crucea Roşie România lansează un apel umanitar pentru victimele catastrofei din Japonia

de Marina Constantinoiu    |    14 Mar 2011   •   19:15

Crucea Roşie Română a lansat luni un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor cutremurului devastator din Japonia, campania constând în colectarea de fonduri online şi direct, în conturile deschise special, dar şi prin punerea la dispoziţia populaţiei a serviciului de restabilire a legăturilor de familie cu rudele aflate în Japonia, prin mesaje la www.crucearosie.ro.


Potrivit unui comunicat al Crucii Roşii Române remis luni Agerpres, Ambasada Japoniei în România, prin Hiroshi Kudo, şef al Departamentului Politic, a solicitat luni, cu ocazia unei vizite oficiale la sediul central al Crucii Roşii Române, ca toate fondurile de ajutorare a victimelor cutremului din Japonia să se facă prin conturile deschise de Crucea Roşie.

Pentru a susţine operaţiunile de ajutorare imediată a victimelor acestui dezastru umanitar, Cruce Roşie Română a lansat Apelul umanitar de Urgenţă ''Ajutor pentru Japonia''. Sumele colectate vor fi utilizate de Crucea Roşie Japoneză pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de asistenţă medicală şi suport psihologic populaţiei afectate.

Crucea Roşie Română face apel la companii, oameni de afaceri, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale să doneze bani în conturile speciale ale Crucii Roşii Române, deschise la BRD, Agenţia Piaţa Romană: în lei - RO02BRDE410SV61136934100 şi în euro - RO33BRDE410SV06871604, precizează comunicatul.

×