x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSAT a decis diminuarea, în 2012, a numărului de militari români în teatrele de operaţii

CSAT a decis diminuarea, în 2012, a numărului de militari români în teatrele de operaţii

26 Iun 2011   •   21:00

CSAT a decis ca fortele si mijloacele Armatei Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru misiuni in afara teritoriului statului roman in 2012 sa scada cu 106 militari fata de anul in curs, anunta Presedintia printr-un comunicat de presa. “In cadrul sedintei s-au aprobat fortele si mijloacele Armatei Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru misiuni in afara teritoriului statului roman, in anul 2012. Astfel, la nivelul Ministerului Apararii Nationale, fortele dislocate in teatrele de operatii vor scadea, in anul 2012, cu 106 militari fata de anul 2011, iar fortele aflate in tara, dislocabile la ordin, vor creste cu 308 militari, fata de 2011. Ministerul Administratiei si Internelor va pune la dispozitia Uniunii Europene, OSCE, NATO si ONU, in anul 2012, un numar de 357 de militari, care vor actiona in teatrele de operatii din Afganistan si Balcanii de Vest'. In cadrul sedintei, Ministrul Apararii Nationale a solicitat aprobarea continuarii activitatii de testare si validare privind posibilitatea de transport pe teritoriul Romaniei a resurselor materiale si umane apatinand guvernului Statelor Unite ale Americii dinspre si catre Afganistan in sprijinul operatiei NATO – ISAF si a operatiei de coalitie Enduring Freedom. In acelasi timp, membrii Consiliului au avizat Carta Alba a Apararii, document elaborat de catre Ministerul Apararii Nationale, urmand ca acesta sa fie supus aprobarii Parlamentului, conform legislatiei in vigoare.

CSAT avizeaza modificari in MAI-Departamentul Schengen, Administratia Rezervelor, Arhivele Nationale

CSAT a avizat proiectul de hotarare privind modificarea structurii MAI, care prevede schimbari la nivelul Departamentului Schengen, la casa de pensii sectoriala, la Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale si la Arhivele Nationale. CSAT a avizat proiectul de hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorica si efectivele Ministerului Administratiei si Internelor. “Astfel, conform propunerii, Departamentul Schengen se va transforma in Departamentul Schengen, Afaceri Europene si Relatii Internationale, casa de pensii sectoriala va fi prevazuta ca structura in subordinea M.A.I., la nivelul Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale va fi operata o reducere de 96 de posturi, iar la nivelul Arhivelor Nationale numarul maxim de posturi va fi redus cu 451. Numarul de posturi aferente fiecarei structuri a Ministerului urmeaza sa fie aprobat prin ordin de ministru', potrivit comunicatului de presa al Presedintiei.

CSAT informat: In martie-mai s-au aplicat contraventii de peste 25 milioane euro pentru combaterea evaziunii

CSAT a fost informat in sedinta de luni, despre rezultatele activitatilor pe linia combaterii evaziunii fiscale in martie - mai 2011, fiind aplicate contraventii in valoare de peste 25 milioane de euro si incasate amenzi in valoare totala de aproape 14 milioane de euro. Potrivit documentului, s-a dispus inceperea urmaririi penale in peste 3000 cauze penale in materia evaziunii fiscale, au fost confiscate bunuri cu valoare estimata de peste 15 milioane de euro si au fost instituite masuri asiguratorii asupra unor bunuri in valoare de peste 1 miliard de lei.

×