x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSAT limitează angajarea poliţiştilor din sursă externă

CSAT limitează angajarea poliţiştilor din sursă externă

29 Mar 2012   •   16:39
CSAT limitează angajarea poliţiştilor din sursă externă

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a decis in sedinta de joi limitarea recrutarii politistilor din sursa externa.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, "ministrul Gabriel Berca a prezentat o analiza a activitatii desfasurate de catre Ministerul Administratiei si Internelor, in perioada 2007-2011, in domeniul gestionarii resurselor umane. Cu acest prilej, s-a stabilit limitarea recrutarii politistilor si cadrelor militare din sursa externa".

In cadrul sedintei CSAT s-a mai stabilit ca la nivelul MAI sa se realizeze o strategie pe termen mediu si lung (2020), astfel incat iesirile si incadrarile in sistem sa fie coroborate cu cifrele de scolarizare pentru aceasta perioada.

Recent, presedintele Traian Basescu declara ca in urmatoarea sedinta a CSAT se va face o discutie despre indepartarea din structurile Ministerului de Interne a "neavenitilor" - politistii "angajati fara selectie in 2006-2007".

"Nu e vorba de salarii sau de schimbarea sefilor, ci de calitatea politistului de la baza. Angajarea fara selectie in 2006-2007 a mii de politisti isi arata raspunsul acum", spunea Basescu.

×