x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cseke Attila: Raportul anchetei de la Maternitatea Câmpulung Muscel este incomplet

Cseke Attila: Raportul anchetei de la Maternitatea Câmpulung Muscel este incomplet

22 Noi 2010   •   16:33

    
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a primit astăzi raportul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş privind ancheta desfăşurată în cazul celor doi nou-născuţi din Maternitatea Spitalului Câmpulung Muscel. El a decis ca o echipă a Ministerului Sănătăţii să se deplaseze la unitatea medicală şi să efectueze verificări.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii, ministrul Cseke Attila consideră raportul incomplet, superficial şi întocmit neprofesionist.

Măsurile luate de minister în acest caz vor fi făcute publice după ancheta specialiştilor trimişi de Ministerul Sănătăţii, mai menţionează sursa citată de Agerpres.

Ministrul Cseke Attila a cerut, joi, o anchetă amănunţită în cazul nou-născuţilor de la maternitatea din Câmpulung Muscel.

Conducerea MS a fost sesizată, joi, despre faptul că doi gemeni, născuţi prematur în spitalul argeşean, nu beneficiază de îngrijire corespunzătoare. Sesizarea a fost făcută telefonic de părinţii celor doi copii. După verificarea informaţiei, MS a trimis echipaje de urgenţă pentru a asigura transferul nou-născuţilor într-o maternitate cu terapie intensivă avansată din Capitală.

La cererea ministrului Sănătăţii, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a supravegheat transferul copiilor şi a demarat o anchetă asupra tuturor aspectelor legate de acest caz.

"Dacă se adevereşte faptul că s-a greşit, vor fi sancţionaţi toţi cei care nu au respectat protocoalele medicale şi nu şi-au făcut datoria", a spus la sfârşitul săptămânii trecute ministrul Cseke Attila.

×