x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cseke Attila: "Vaccinarea copiilor, făcută numai cu acordul scris al părinţilor"

Cseke Attila: "Vaccinarea copiilor, făcută numai cu acordul scris al părinţilor"

14 Ian 2010   •   00:00

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani va fi realizată numai cu acordul scris al părinţilor, normele privind strategia imunizării în şcoli urmând să fie stabilită printr-un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi al Educaţiei.



"A fost o neînţelegere asupra căreia s-a revenit. Vom cere acordul scris al părinţilor întrucât este vorba despre copiii cu vârste între 6 şi 16 ani, minori. Părintele răspunde pentru copii, aşa că vom cere acordul scris", a spus ministrul Sănătăţii la un post de televiziune.

Cseke Attila a precizat că, miercuri după-amiază, a avut o întâlnire cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. "Cele două ministere vor elabora o strategie pentru acest segment de vaccinare", a arătat Cseke Attila, citat de Mediafax.

Totodată, ministrul a precizat că medicii nu vor fi obligaţi să se vaccineze şi că imunizarea cadrelor medicale vizează doar responsabilitatea acestora. "Nota prin care li se cerea medicilor să se vaccineze, pentru că altfel nu vor mai putea avea acces la bolnavi a fost reparată astăzi (miercuri -n.r.). Numai cine nu munceşte, nu greşeşte", a adăugat Cseke Attila, replicandu-le astfel celor care au încercat să îl acuze pe secretarul de stat Adrian Streinu Cercel în legătură cu această decizie.

"Îmediat după instalarea mea în fotoliul ministerial, m-am vaccinat. Asta nu numai pentru că ministrul trebuie să fie un exemplu, ci pentru că deja mă înscrisesem pe listă şi, după cum aţi văzut, parlamentarii s-au vaccinat azi. Aşa că eu am câştigat două săptămâni", a adăugat ministrul.

Campania de imunizare contra gripei noi a copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani ar putea începe în februarie, dacă vaccinul pentru aceste categorii de vârstă va fi aprobat de către Agenţia Naţională a Medicamentului, a precizat, miercuri seară, Ministerul Sănătăţii. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator