x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cseke, ministru, caut nevastă

Cseke, ministru, caut nevastă

de Raluca Cret    |    14 Oct 2010   •   00:00
Cseke, ministru, caut nevastă
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Ministrul Cseke Attila a declarat în faţa a 1.700 de medici şi farmacişti că ar putea să se înscrie la Facultatea de Farmacie, pentru că studentele sunt frumoase
Totul a pornit de la o glumă a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Tîrgu-Mureş, dr. Constantin Copotoiu, care şi-a adus aminte că în timpul facultăţii, mediciniştii căutau studentele la farmacie, cele mai frumoase din universitate.  
"Gândindu-mă la ce a spus domnul rector, cred că eu am mai spus colegilor că la un moment dat ar trebui totuşi să mă înscriu la facultatea de medicină. Şi o să mă gândesc serios dacă nu trebuie să mă înscriu la farmacie. Ştiţi, eu sunt şi necăsătorit...", a declarat ministrul Cseke Attila.

"Sigur a fost o destindere în urma discursului rectorului universităţii. Se ştie că farmaciştii primordial sunt de sex feminin şi noi bărbaţii trebuie să avem un respect deosebit faţă de femei. Nu am niciun fel de problemă din faptul că nu sunt medic, eu chiar cred şi experienţa arată că Ministerul Sănătăţii că printre cei mai buni miniştri ai sănătăţii au fost cei care nu au fost medici, indiferent că au venit din partea juridică sau din partea economică  şi eu cred că unui nemedic ministru al sănătăţii i se dă şansa de a vedea sistemul puţin din afara lui şi de a găsi soluţii pe care poate cineva din interior nu le-ar putea identifica", a explicat ministrul după Congresul Naţional al Farmaciştilor.

Ministrul a venit şi cu veşti bune în faţa celor 1.500 de farmacişti prezent la Congres: "Sunt plătite la zi arieratele farmaciilor, era o întârziere de două luni şi jumătate de plată şi aici vorbim despre o sumă de 250 de milioane de euro care s-au plătit în ultimele săptămâni tuturor farmaciilor din ţară, precum şi faptul că până la sfârşitul anului sunt prevăzuţi bani în buget pentru plata tuturor farmaciilor la acel termen prevăzut de lege, de şapte luni de zile".

Cseke Attila a mai declarat că discută cu farmaciştii liberalizarea sau continuarea sistemului actual de deschidere a unităţilor farmaceutice, iar modificarea ar putea intra în vigoare începând din luna ianuarie a anului viitor.
Ministrul a mai declarat că are promisiuni că bugetul sănătăţii pe anul viitor va fi mai mare decât cel de anul acesta.

Congresul Naţional al Farmaciştilor din România se desfăşoară la Tîrgu-Mureş în perioada 13-16 octombrie. 1.500 de farmacişti şi 200 de medici vor discuta despre ultimele descoperiri medicale şi despre cele mai bune tratamente.

×
Subiecte în articol: observator