x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM interzice caricaturile! Practici de factură islamică pentru apărarea onoarei magistraţilor pe care nu-i spală nici o apă

CSM interzice caricaturile! Practici de factură islamică pentru apărarea onoarei magistraţilor pe care nu-i spală nici o apă

de Dan Constantin    |    19 Sep 2012   •   17:53
CSM interzice caricaturile! Practici de factură islamică pentru apărarea onoarei magistraţilor pe care nu-i spală nici o apă

CSM s-a intors cu mare chef de munca din vacanta mare. Marti, pe la 15 juma trecute fix, maharii justitiei romanesti, scapati cu viata si functii intacte dupa "lovitura de stat", au trecut la rezolvarea punctelor de pe ordinea de zi. Au inceput, pentru incalzire, cu un subiect care le framanta constiintele si le dau insomnii – apararea de criticile care curg din toate partile si, vezi Doamne, lovesc la temelia (firava) a statului de drept.

Consiliul Superior al Magistraturii a devenit, in sedinta din 18 septembrie, cutia de rezonanta a propagandei basiste, care a difuzat in intreaga Europa, cu mare eficienta, pericolul mortal in care cadea tarisoara daca pica de la Cotroceni tatucul democratiei. Nu mai putin de 4 (patru) comunicate de presa au fost aprobate si apoi difuzate in respectiva intrunire a forului, care, potrivit Constitutiei – art. 133 alin. 1 – ar fi "garantul independentei justitiei". Sa vedem cuprinsul acestor comunicate difuzate de "garantul" privind:

– admiterea de catre plenul CSM a cererii de aparare a independentei sistemului judiciar ca urmare a prezentarii in mass-media a declaratiilor unor personalitati politice in legatura cu anchetele PICCJ referitoare la organizarea si desfasurarea referendumului din data de 29.07.2012;

– admiterea de catre Plenul CSM a cererii de aparare a independentei sistemului judiciar ca urmare a prezentarii in mass-media a unor afirmatii facute de reprezentanti ai partidelor politice, referitoare la activitatea PICCJ;

– admiterea cererii de aparare a reputatiei profesionale a doamnei judecator Alina Nicoleta Ghica, presedintele CSM, a doamnei procuror Oana Schmidt-Haineala, vicepresedintele CSM, si a domnului judecator Cristi Vasilica Danilet, membru ales al CSM;

– admiterea cererii de aparare a reputatiei profesionale a doamnei judecator Ioana Bogdan din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Acest cvartet de comunicate are drept numitor comun alarma – sariti ca ne omoara (cu gura) presa si politicienii! O limba de lemn greu de egalat, dar specifica gramaticilor din CSM, are menirea sa amestece in citate constitutionale recomandari de protectie a magistratilor fata de presiunile si imixtiunile altor puteri ale statului. De ce toata zarva si galceava? Pentru ca o serie de voci cu autoritate si putere de convingere s-au ridicat impotriva practicilor abuzive ale Parchetului General si DNA, care au trecut la represiuni pe scara larga impotriva celor care au organizat si participat la referendumul pentru suspendarea lui Basescu.

Inspectia judiciara a gasit printre randurile Constitutiei si cotloanele unor citate din declaratii ONU, argumente care sa faca din procurorii haitasi ai Codrutei Kovesi si din tutarii lui Basescu din CSM persoane deasupra oricarei banuieli de partizanat politic, ingeri ai Dreptatii Absolute. Analizand citate din emisiuni de televiziune rupte de context si realitate, acesti inspectori anonimi decid ca Ion Iliescu, Crin Antonescu, Victor Ponta "au adus atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau si al independentei magistratilor in infaptuirea si realizarea actului de justitie". In alt "lot" sunt incriminati mancatorii de independenta a justitiei Ramona Manescu, Victor Ponta (iar) si se teoretizeaza aplicarea unor "limite ale libertatilor de exprimare". Chipurile, potrivit CSM, "reprezentantilor celorlalte puteri – executiva si legislativa – nu le este permisa exprimarea unor opinii cu privire la calitatea actului de justitie si a celor care il infaptuiesc (desi libertatea de exprimare nu poate fi ingradita in nici un fel). Penibilitatea anchetarii manechinelor lui Mazare devine, potrivit CSM, un asemenea act de justitie in afara oricarei suspiciuni si blam public.

Constructorii de ziduri in spatele carora sa fie protejati de opiniile societatii ating culmi de prostie institutionalizata in cazul apararii "onoarei" nepatatei Ioana Bogdan. Judecatoarea din procesul Trofeul calitatii care si-a indeplinit sarcina de a-l condamna pe Adrian Nastase a fost considerata de Ziuanews o "marioneta in roba". Suspiciunile legate de traseul profesional indoielnic al numitei au fost argumentate de ziaristii acestei publicatii online cu multe fapte concrete, cu legaturi "sensibile" ale judecatoarei Bogdan, trecuta in mare viteza prin ierarhii, pe la inspectia judiciara, consiliera lui Morar la DNA si judecator la ICCJ. Ce gaseste Inspectia si CSM aproba cu o inghititura de guvide?

"Prezentarea in articolul de presa mentionat a unor informatii inexacte impreuna cu titlul si subtitlurile alese, insotite de caricatura care ilustreaza o marioneta in roba sunt tendentioase si induc in constiinta publica o perceptie negativa." Ca o concluzie: articolul dezinformeaza cu privire la activitatea CSM, a Inspectiei Judiciare si a ICCJ. Adica "dai in mine?/ dai in fabrici si uzine".

In aceeasi maniera sunt aparati si cei trei membri de frunte ai CSM, oameni legati ombilical de Monica Macovei si suspendatul de la Cotroceni. Ei sunt suparati de atacurile Antenei 3 si primesc de la CSM (ei de la ei) certificatul de buna purtare. Nu au vrut sa blocheze numirea Monei Pivniceru; viata lor personala nu le afecteaza grav si nefondat reputatia; nu au legatura cu presedintele tarii si "oamenii polici" (zau, asa scrie in comunicat).

Ce urmeaza sa sustina CSM in urmatoarea sedinta? Este in pregatire un document care interzice utilizarea caricaturilor pentru a ilustra activitatea judecatorilor si procurorilor. Practicile de tip islamist extrem sunt introduse de CSM fara urma de suras. Orice idiotenie ii este permisa acestui for de garantare a independentei justitiei?

×