x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cu mama la psiholog

Cu mama la psiholog

28 Noi 2008   •   00:00

Ai un copil hiperkinetic pe care nici o educatoare nu vrea să-l primească la grădiniţă, ai luat o notă mică şi nu ştii cum să-ţi anunţi părinţii severi, prietenul te presează să faci sex, deşi nu eşti decât în clasa a VI-a sau poate eşti un "tocilar" invizibil pe care nu-l observă nimeni în clasă.



Puteţi scrie tot ce vreţi, fără să vă fie frică sau jenă, fie că sunteţi elevi, părinţi sau profesori, pe e-mail: scoala@jurnalul.ro sau la adresa Piaţa Presei Libere nr. 1, corp D, etaj VIII, Sector 1, Bucureşti. Consilierii şcolari vor oferi soluţii pentru problemele voastre în pagina de Şcoală.

"Am o mare nemulţumire legată de învăţătoarea fetiţei mele din clasa I. A jignit-o atât pe ea, cât şi pe alţi copii, folosind cuvântul «nesimţită». A jigni un copil în acest mod mi se pare incalificabil pentru un învăţător, mai ales că are şi vechime." (Cristina, Bucureşti)   

"Este firească indignarea dumneavoastră dacă ne gândim la efectele imediate şi de durată ale etichetării. Ca părinte aveţi la îndemână câteva variante de a reacţiona la acest tip de atitudine. În primul rând ar fi recomandabil să evitaţi un comportament afectiv atunci când o veţi aborda pe o astfel de temă pe doamna învăţătoare.

În al doilea rând încercaţi să obţineţi o justificare coerentă din partea învăţătoarei privind motivaţia utilizării acestui atribut verbal. În privinţa vechimii în învăţământ, aceasta nu constituie obligatoriu un criteriu al performanţei profesionale.

În al treilea rând este de dorit să obţineţi cât mai multe informaţii veridice despre cauzele acestei atitudini. În al patrulea rând, în acest demers puteţi apela fără ezitare la consilierul şcolar din unitatea în care învaţă copilul.

Practic, toţi aceşti paşi, şi nu numai, îi puteţi face având suportul consilierului şcolar, care, cu certitudine, cunoaşte extrem de bine colectivul didactic şi poate să gestioneze situaţii de acest tip."

Psihopedagog Florea Robert Florin, coordonator al Centrului Municipiului Bucureşti de Asistenţă Psihopedagogică

×
Subiecte în articol: scoala